5 Bästa Basketmålen (mobil)

En basketkorg är ett intressant tillbehör eftersom det låter dig träna hemma regelbundet och utan komplikationer.

Som en vanlig basketspelare, med instängdheten, bestämde jag mig för att köpa en till terrassen. Efter att ha gjort lite research på internet bestämde jag mig äntligen för Front Court 48 Lifetime.

Men det finns dem för barn, ungdomar och vuxna, inomhus och utomhus. I den här artikeln presenteras några olika modeller och de viktiga kriterier som jag tog hänsyn till när jag valde basketkorg.

Urvalet baseras på både resultaten av kundrecensioner och tillverkarens specifikationer . Två informationskällor som låter dig bilda dig en uppfattning om de bästa basketkorgen . Det finns ungdomskorgar, billiga basketkorgar och mer passande modeller.

De 5 mest sålda basketkorgar

Aktuella bästsäljare:

De 5 bästa basketkorgar och åsikter

Vi har gjort ett urval av årets bästa produkter. I den här guiden hittar du olika modeller med väldigt olika egenskaper så att du kan välja den som passar dina behov bäst.

1- Hudora All stars: Bästa billiga basketbasket

HUDORA All Stars Basketställning, Flerfärgad, 57 x 15.49 x 77.5 cm

Se Priset

Jättefin basketkorg från benchmarkmärket inom basket, Hudora, som är ett tyskt märke. Det är ett basketmål monterat på en justerbar stav från 165 till 205 cm. Det är en pålitlig och robust modell som du enkelt kan transportera.

Du kan spela det med flera personer när som helst. Den är röd och svart med en bas designad i vinyl för att fyllas med vatten eller sand (27 liter) utrustad med 2 hjul. Dess fot är gjord av härdat stål på mer än 4 cm.

Panelen är gjord av ABS-plast och är liten med måtten 70×45 cm. När det gäller cirkeln är den gjord av galvaniserat stål. Nätet innehåller 3 färger och är tillverkat av polyester.

2- ProSport: Basketkorg med hjul

ProSport Basketkorg Junior – basketkorg utomhus – basketkorg justerbar höjd 2,1–2,6 m – basketkorg barn – fyllbart basketkorgsställ – basketring

Se Priset

Här är ett vackert utomhusbasketmål signerat av ProSport med en ultrabeständig båge. Det är en modell som kan passa alla bollstorlekar.

Dessutom gör den barnbasketkorg genom att justera höjden. Det är en modell med ett justerbart system på ett stöd.

Detta är en mycket lättanvänd och hållbar basketkorg. Dessutom håller den mycket hög kvalitet och kommer göra dig och dina barn glada och på sikt.

Finns i olika storlekar.

3- Infantastic: Stående basketkorg för barn

Infantastic Basketbollstativ med hjul – justerbar höjd 113 till 236 cm, för inomhus och utomhus – basketkorg med stativ, basketplanet, Hoop Stand för barn

Se Priset

Basketkorg är en modell av bra kvalitet i allmänhet. Det är ett fristående basketmål som låter ditt barn leka i trädgården under soliga dagar.

Denna modell kommer med en pump och en ballong med en diameter på 17,5 cm. Att kunna reglera höjden (från 1,48 till 2 meter) gör att barn i olika åldrar kan använda den utan att tvinga den.

Bra att leka med ett barn.

4- Spalding NBA Slam Jam Tips: Inomhus Mini Basket Hoop

Spalding 300166101 Basketbollsring, One Size, Transparent

Se Priset

Mindre undantag, denna modell är en fotlös mini basketkorg av god kvalitet som ser mycket ut som den officiella NBA-bågen men mycket mindre. Det är en billig basketkorg som är en del av vår jämförelse på grund av dess mycket kompletta och söta kit.

Har en genomskinlig ryggplatta, en fjäderbelastad, böjbar båge och en NBA-logoboll.

Den här minikorgen att fästa på en dörr är väldigt solid. Det är en modell gjord av akryl och avsedd för inomhusbruk.

5- Front Court 48 Lifetime: Bästa oberoende basketkorg (stående, mobil)

Lifetime basketväxt New York bärbar

Se Priset

Låt oss spara det bästa till sist!

Denna modell är en mycket intressant basketkorg för att spela basket hemma. Denna modell är mycket stabil med sin bas som rymmer upp till 129 liter för att stå emot en stöt .

Denna basketkorg har en 122 cm ryggbräda som är spricksäker och tryckt med UV-beständigt bläck för att stå emot väder och vind. Nätet tål även alla årstider.

Bågen är fjäderbelastad och låter dig dunka! jag gillar det

Självklart är den justerbar från 2,45 till 3,05 m , så den passar för de minsta och upp till den officiella höjden. Detta är vår favorit i urvalet.

Köpkriterier för en basketkorg

Det finns många modeller av basketkorgar, men alla har inte samma kvalitet eller samma användbarhet. Det är viktigt att välja den modell som passar dina behov och inte bara budgeten.

Det här är köpkriterierna att vara uppmärksam på:

Fristående (bärbar) eller fast (vägg eller stolpe) basketkorg?

Lifetime basketväxt New York bärbar

Bärbar, kan flyttas och förvaras på vintern.

Fast, den kommer att sitta på väggen eller hängas från en fast stolpe.

1. Om support:

Mycket populär, den fristående basketkorgen erbjuder många positiva poäng. Dess första fördel är framför allt dess rörlighet. Ballasterad och på hjul kan denna utrustning flyttas vart du vill, mycket praktisk att gå från trädgården till terrassen eller till din stora uteplats.

Höjdjusterbar , det går att justera den till olika höjder från 2m30 till 3m05. Detta material är därför mycket lämpligt för både barn och vuxna . För en fullständig jämförelse och översikt efter varumärke och produkt, kolla in våra specifika recensioner av detta populära basketpaket.

2. Vägg:

Basketkåpan bygger på sin framgång och är gjord för att ge spelaren en verklig känsla av spel. Den första bågen för individer, detta material har en styv fixering och stor styrka, vilket gör den hållbar över tid.

Det perfekta tillbehöret för basket, denna typ av korg är gjord för att klara alla väderförhållanden. Utrustad med universell fixering är det möjligt att installera den på vilken typ av vägg som helst. Därför låter den här designen dig inte belamra ditt utrymme utan att störa dina dagliga aktiviteter.

Att välja rätt basketmål beror också på hur ofta du ska spela det.

Basketkorg för barn, tonåringar eller vuxna?

En smak för basket kan uppnås från en tidig ålder. Basketkorgar för barn kan vara en idealisk present. Från 2 års ålder är det möjligt tack vare utrustning helt anpassad efter barnets storlek . Fotkorgen är den mest lämpliga, då kommer det att vara möjligt att enkelt installera den både inomhus och utomhus. Ditt barn kommer då att kunna få ut det mesta av detta spel, en engagerande aktivitet och varför inte väcka en riktig passion för basket.

Basketkorg inomhus eller utomhus?

Om du inte har ett tillräckligt stort hemmagym, ställs en basketkorg vanligtvis upp ute på en uteplats; uppfart, uteplats eller uppfart. Sällan på gräs.

Det är möjligt att använda modeller av små korgar i garaget.

Materialens kvalitet, motståndet.

Efter att ha bestämt dig för om du vill ha ett bärbart eller stationärt basketmål, tänk på materialen som används. De mer ömtåliga låga plasten kommer säkert att vara mycket billigare, men de kommer inte att hålla länge.

Höjden på panelen och korgen.

Lifetime basketväxt New York bärbar

Storleken på en standard basketkorg för vuxen är 10 fot (3m05) . I professionell basket är detta den officiella höjden för stora matcher. Det mäts från golvet till bågen.

Det finns en andra officiell storlek för barn under 11 år, som är 2,60 m. För barn under 7 år är det lämpligt att välja en barnkorg som kan justeras från 1,60 m till 2,30 m.

Panelen

I basket är backboarden, även kallad ”backboard”, den platta, rektangulära delen bakom kanten. Robust, denna panel mäter 1m80 bred och 1m05 hög. Detta element i korgen kan vara tillverkat av olika material:

 • Timmer
 • Metall
 • härdat glas
 • Plexiglas
 • Kompositen (polyeten)
 • polykarbonat
 • akryl-

Varje material har olika styvhet och hållbarhet. Spelstilen kan också vara annorlunda eftersom bollens studs beror på typen av ryggbräda. Härdat glas är det bästa alternativet men det dyraste. Styvare än traditionellt glas, det är det officiella backboardmaterialet i NBA med oöverträffad rebound-kvalitet.

Med en betydande vikt är denna typ av bräda avsedd och mer rekommenderad för fasta basketkorgar. Plexiglasskivor används och installeras huvudsakligen i gym och idrottsklubbar, deras betydande vikt kräver en mer lämplig struktur.  Fristående eller väggmonterade basketmål är vanligtvis utrustade med paneler gjorda av:

 • Förening
 • polykarbonat
 • Akryl

Kompositen, eller polyeten (HDPE) har fördelen att vara billig men den studsar mindre. Den är idealisk för rekreationsbruk. För att garantera panelens soliditet och hållbarhet rekommenderas det att köpa en skiva av polyeten med hög densitet (komposit).

Polykarbonat är ett mycket motståndskraftigt transparent material. Den tål extrema temperaturer (-100° och +120°) och dåligt väder. Den erbjuder också en bra bollstuds. Polykarbonatpaneler ger mycket bra valuta för pengarna. Korgar utrustade med denna typ av material är bästsäljarna.

Akryl är det material som kommer närmast plexiglas. Transparent, akryl är mer solid samt bättre motståndskraft mot temperaturer och dåligt väder. Tjockare än polykarbonatpaneler ger akrylpanelen en bra studs, liknande panelerna som finns i gymmet och baskethallen.

Stavar och upphängningssystem

Stöd är viktiga för stationära och bärbara basketmål. De kopplar brädan till väggen eller stolpen.

Det finns justerbara modeller, pannbandet kan justeras för att anpassa det till önskad höjd. Tänk på att många fasta basketkorgar inte nödvändigtvis är justerbara.

Basens stabilitet.

Basen är endast viktig för bärbara basketkorgar, väggmonterade korgar har ingen bas, och stolpmonterade korgar är täta mot marken. Baser måste fyllas med något tungt som vatten eller sand för att lägga till massa och vara stabila.

Korgen måste fortfarande vara portabel, så den bör inte fyllas med något permanent som cement. Baserna är vanligtvis utrustade med hjul för att kunna flytta och tömma dem.

Bågen

Med en diameter på 45 cm (officiellt mått) är ringen eller cirkeln ett viktigt element. Det finns 2 typer:

 • Standard vältbåge
 • dunk pannband

Dunkringen , lämplig för spelare som dunkar, har förmågan att böja och absorbera stöten som spelaren skapar. Mekanismen jämförs med en fjädring som fullt ut stöder spänningen och vibrationerna som avges på cirkeln. Denna modell är lämplig för att försegla basketkorgar.

Nätet

Bärbara och stationära basketkorgar har ofta nät av nylon. Vissa kan göras med kedjor i offentliga parker. Nylon har fördelen att inte rosta som kedjor. Nätet är en billigare och utbytbar komponent.

Tillverkad av 100 % polyester , det är det officiella materialet som används i professionell basket och NBA, tillsammans med polypropen för större motstånd .

Fördelar med en basketkorg hemma?

En billig fristående basketkorg är väldigt praktisk. Basket är en sport som kan utövas av människor i alla åldrar.

Många gillar att spela för skojs skull eller idrotta. Vissa gillar att blåsa av efter en hård dag på jobbet eller i skolan. Andra anordnar miniturneringar bland vänner.

En fristående basketkorg är ett sätt att introducera barn till sporten . Faktum är att barn älskar att leka med sina föräldrar.

Tänk på att ett basketmål i normal storlek är för stort för ett litet barn på 4 eller 5 år. Med en höjdjusterbar basketkorg är det mer uppmuntrande för dem.

Att ha en bärbar basketkorg bidrar också till att öka din smidighet. Du kan till exempel förbättra din hastighet, sikte och uthållighet.

Alternativ till den stående basketkorgen?

HOMCOM Ny Ny Ny och packad. korg, vikbar arkad basketset dubbelShootut dubbelkorg elektronisk räknare 4 ballonononoch pump stål svart och vit

Se Priset

Perfekt för att spela med familj eller vänner, den dubbla basketkorgen låter dig spela basket på ett annat sätt. Det är mer ett spel med träning och snabbhet och inte dribbling av basket. Den låter dig spela i ”tävling” tack vare en elektronisk räknare för att räkna antalet korgar under en definierad tid.

Underhåll av en basketkorg.

Det behövs ingen större ansträngning. Nätet måste kollas då det kan spricka efter några år. Vädret kan vara en fiende, vind, regn och sol i synnerhet kan skada maskorna i din korg.

Helst bör du förvara den under vintern för att skydda den och förlänga dess livslängd.

slutsats

När du köper rekommenderas det att känna till det tillgängliga utrymmet och platsen där du vill installera din basketkorg. Om du spelar ofta eller är en avancerad spelare som vill dunk, är det bäst att välja en förseglad eller väggmonterad korg. Kvaliteten på panelen bör också tas i detta fall.

Att hitta rätt basketmål är inte svårt. Med informationen i denna guide kommer du att kunna känna till de olika modellerna och egenskaperna för att välja basketkorg.

Valet görs snabbt mellan budgetbegränsningar och åldrarna på de personer som kommer att spela mest.

Priserna varierar från 50 euro till mer än 1000 euro. Vissa basketkorgar för 500 euro är dock redan mycket bra för ett hem.

Gör nu ditt val.

De bästa populära basketkorgen