De 5 bästa sparkcykel låsen (stöldskydd)

Ett sparkcykel lås är viktigt från det ögonblick du lämnar din sparkcykel utan uppsikt.

Ett hänglås kan avskräcka, bromsa eller förhindra ett rån (allt beror på graden av opportunism eller vilja hos den påstådda tjuven).

Som en vanlig sparkcykelanvändare (både för att gå och springa mina små ärenden) kände jag mig inte bekväm med att lämna min sparkcykel oskyddad på trottoaren när jag gick in i ett bageri.

Min kusin fick sin nya elektriska sparkcykel stulen på 30 sekunder på detta sätt, jag bestämde mig för att göra lite forskning och köpa ett lås till min sparkcykel. Jag valde slutligen dubbelt skydd med Kryptonite U- ramlås och ett skivlås för att låsa hjulet.

Mitt val baseras på både resultaten av kundrecensioner och tillverkarens specifikationer . Två pålitliga informationskällor för att hitta de bästa sparkcykellåsen.

De 5 mest sålda sparkcykel låsen

För närvarande bästsäljare (inte nödvändigtvis bäst)

VIKTIG NOTERING:

Du kommer att hitta många negativa kundrecensioner angående låsen. Anledningen är enkel: ingen stöldskyddsenhet är 100 % pålitlig, och missnöjda kunder blir galna av recensioner.

Ett hänglås kommer dock att avsevärt begränsa riskerna för stöld. Ju svårare det är att bryta låset, desto mer sannolikt kommer tjuven att bli avskräckt. Du kan även kombinera 2 lås för bättre skydd.

De 5 bästa stöldskyddslåsen för sparkcykel

I den här guiden hittar du olika modeller med egenskaper som hjälper dig att välja det lås som bäst passar din sparkcykel och dina behov.

1 – MASTER LOCK

MASTER LOCK certifierade klovar, stöldskyddslås - Polisgodkänd [9 svänglänkar] [55 cm] 8290EURDPRO - Används bäst för elektriska skotrar, cyklar, motorcyklar

Se Priset

Master Lock är ett sparkcykellås som är format som handbojor. Även om den säkrar en sparkcykel, kan du också använda den på en cykel, en trädgårdsgrill eller en barnvagn…

Dess användning är enkel: fäst det första armbandet på ett rutnät eller fäst sedan det andra på sparkcykeln i det andra armbandet.

Förutom att det är praktiskt är detta lås effektivt. Tester visar att detta roterande länkmönster är svårt att välja . Certifierad försäkring till salu.

Dess design är intressant och lätt att bära. Låset är tillverkat av laminerat stål vilket gör det estetiskt och robust.

2-ABUS 6500/110

ABUS Bordo Granit XPlus 6500 SH fällbart lås med fäste - Cykellås av härdat stål - ABUS säkerhetsnivå 15 - 110 cm - Svart

Se Priset

BUS 6500- låset är också effektivt. Tack vare sina starka 5 mm leder och sitt härdade stålhölje ger låset ett bra skydd för din sparkcykel. Cylindern hjälper till att bekämpa flisning .

Dessutom tar ABUS 6500 Bordo Big liten plats och är lätt att transportera. Tack vare sin lilla storlek och sin väska kan du lägga den i en väska eller haka fast den i styret beroende på modell.

Du kan fälla ut och vika det ganska snabbt. Det är ett erkänt och pålitligt varumärke.

3 – Sportkläder

Sportastisch Hopfällbart cykellås 'Fold & Hold' Cykelhänglås i härdat stål med hållare, 2x nycklar, Vinnare för jämförbara lås *, Säkerhetsnivå 7, Upp till 3 års garanti*

Se Priset

Om du behöver en effektiv stöldskyddsanordning för lite pengar, är Sportastisch en stöldskyddsanordning på  nivå 7 på märkesskalan. Med sin stållegering är den stöldbeständig. Och för att förbättra sin robusthet är låset korrosionsbehandlat och utrustat med ett anti-chocksystem.

Med ett stort lås som detta kan du koppla ihop flera sparkcykel samtidigt.

Sportastisch har också fördelen att vara lätt att transportera. Den kommer till och med med ett fäste för att fästa på scooterns skaft.

Den har 3 års garanti och vid stöld kan du begära att få tillbaka hänglåset.

4 – Kryptonite Anti-theft U Evolution Mini-7 + kabel

Kryptonite mini yezvinhu 7 ne 4 'u -lock krypto kaviri bhasikoro - Orange uye dema Lock Cable

Se Priset

Kryptonite  U Evolution Mini-7  Lock är ett kit med hänglås och kabellås. Denna modell är robust med betyget 7/10 på märkesskalan. U:t är tillverkat av härdat stål och är därför svårare att såga eller bända ut . Vad gäller kabeln är den gjord av flätat stål och ger extra skydd genom att fästa hjulet eller liknande. Dessutom är låset försett med ett dubbelt låssystem.

Den andra fördelen med Kryptonite Anti-Theft U Evolution Mini-7 är att den är lätt att transportera. Den levereras med ett ramfäste som gör att du kan fästa den.

Låset kommer också med tre nycklar, varav en är utrustad med en LED för visning på natten för att låsa och låsa upp din sparkcykel.

5 – Lås för sparkcykelhjul

Elektrisk rulle skivbromslås, skoter ståltrådlås, för Xiaomi Mijia M365/Pro stöldskydd ståltrådlås, används för motorcykel, cykel, hjul skåp med minnesdel

Se Priset

Avskräcka tjuvar genom att välja hjullås . Denna modell är riktigt effektiv eftersom den hindrar tjuven från att fysiskt rulla genom att låsa bakhjulet på skivan.

Den är utrustad med ett särskilt effektivt skivlås eftersom det är svårt att bryta utan att skada sparkcykeln. Men en tjuv vill vanligtvis stjäla något som de kan sälja vidare.

Levereras med en påminnelsekabel, detta för att påminna dig om att släppa rattlåset innan du kör igen.

När det gäller formatet är den liten och mycket lätt, vilket gör den lätt att förvara och transportera .

Köpkriterier för sparkcykellås

Det finns många modeller av lås och alla har inte samma kvalitet eller samma användbarhet. Det är viktigt att välja den modell som passar dina behov och inte bara budgeten.

Vad är ett sparkcykellås till för?

Stöldskyddsanordningen är en anordning som förhindrar stöld av en sparkcykel . Detta tillbehör sparar tid och avskräcker tjuvar. Således är det möjligt att parkera din sparkcykel och lämna den utan uppsikt .

Vilka typer av sparkcykellås finns det?

Det finns 4 typer av sparkcykellås. Ditt val bör baseras på dina behov och var du parkerar. Du kommer att se i denna jämförelse de bästa låsen för varje typ av sparkcykellås.

1. U-lås

ABUS 345906-410/170HB230_SH34_+_10/120 Horquilla Ultra Mini HB230 + cobra10/120

Som namnet antyder ser det U-formade låset ut som ett hänglås. Och beroende på modell stängs den med en nyckel eller med en kod. Ramen är gjord av metall, vilket gör den till ett starkare lås och därför svårare att ta upp och skära . Denna typ av lås är en av de mest motståndskraftiga mot stöld.

Fördel: 

 • pålitlig stöldskydd
 • Bra valuta för pengarna

Besvär:

 • relativt tung
 • Stel och ibland svårt att hitta en ankarpunkt

2. Fälllåset

ABUS Bordo Granit XPlus 6500/85 ST fällbart lås med låsfodral - Cykellås i härdat stål - ABUS säkerhetsnivå 15 - 85 cm - Svart

Fälllåset är en anordning som består av flera metallplattor som är förbundna med fästelement. Tallrikarna viker på sig själva och behöver bara vikas ut för att kunna använda dem. På grund av sitt utseende kallas den även för ”snickarmätare”.

Liksom med U-lås kan viklås låsas med nyckel eller med en kodkombination .

Fördel:

 • Lätt och platsbesparande lås
 • Lätt att manipulera

Besvär:

 • Fälllåset är mindre motståndskraftigt än ett U-lås

3. Stöldskyddshandbojor

MASTER LOCK certifierade klovar, stöldskyddslås - Polisgodkänd [9 svänglänkar] [55 cm] 8290EURDPRO - Används bäst för elektriska skotrar, cyklar, motorcyklar

Den har formen av en handfängsel: två armband sammanfogade av länkar eller en kedja. Tack vare dess form och flexibilitet kan du enkelt knyta den. Fäst helt enkelt det första armbandet på sparkcykelns styre och det andra på en fast förankringspunkt, till exempel en vägvisare eller barriär. Du kan använda nyckeln eller tryckknappen för att låsa enheten.

Fördel:

 • Låset är lätt att använda.
 • Effektivt för att säkra en sparkcykel.

Besvär:

 • Denna typ av lås är dyrt.

4. Inbrottslarm

ABUS Larmbox – Mobil larmsystem för att säkra cyklar, barnvagnar, e-skotrar – 100 dB högt larm – blå

Låset är försett med larm och används främst för att avskräcka tjuvar. Dess funktion är enkel. Vid ett inbrottsförsök utlöses larmet och avger ett högt ljud. Förutom att få tjuven att fly snabbt kan du alltså lyssna på honom och snabbt ingripa för att sätta honom på flykt.

Fördel:

 • Ljudet den avger är kraftfullt och fantastiskt
 • Priset på denna typ av lås är billigt
 • Tjuvar är inte vana vid larm på sparkcykel

Besvär:

 • Denna typ av hänglås är inte särskilt motståndskraftig, det används främst för att skrämma

U-lås och viklås är mer motståndskraftiga mot trådskärare, bågfilar, bändstänger, hammare och bultsaxar.

Andra köpkriterier:

Du måste också tänka på…

– Godkännande

Om du vill vara säker på tillförlitligheten hos ett lås, kontrollera om det är godkänt av organisationer. Organisationer utför tester för att säkerställa låsets kvalitet och robusthet innan de valideras.

Det finns flera certifieringar som SRA (Security and Automobile Repair) som är ett riktmärke i världen av lås för cyklar och motorcyklar, men även Vendido Seguro, FUB (Federation of Bicycle Users) och ART-stiftelsen.

– Plats och varaktighet för parkering

Det är inte samma sak att parkera 2 minuter framför ett lugnt bybageri för att köpa en baguette än att parkera 8 timmar på natten i en offentlig plats i byn .

Medan ett grundläggande hänglås är tillräckligt för det första fallet, kommer ett robust hänglås att vara viktigt för det andra fallet.

På samma sätt kommer en enkel sparkcykel från ett okänt eller trasigt märke inte att locka lika mycket begär som en ny high-end elscooter från Xiaomi .

– Skyddet

De flesta tillverkare erbjuder flera olika modellskydd för att möta allas behov. Alla har inte en sparkcykel för 1000 euro. Att bo i en storstad innebär också en högre risk att bli rånad än att bo i en stad i en ”tyst” lägenhet .

Tillverkare har ett klassificeringssystem baserat på säkerhetsnivån för låsmodeller. Tyvärr har varje märke sin egen skala, så det är svårt att jämföra mellan märken.

I allmänhet inkluderar de första nivåerna (1,2 och 3) lås av låg kvalitet. De senare har en motståndstid mot rån på några sekunder, så de rekommenderas för korta stopp.

Ju högre siffra, desto längre tid tar det att bryta låset.

– Material och tjocklek

När du köper ditt sparkcykellås måste du ta hänsyn till materialet som låset är tillverkat av. Faktum är att vissa material är mer robusta än andra.

För lås med kablar av rostfritt stål måste särskild uppmärksamhet ägnas åt kabelsektionen . Du bör också titta på hur de är gjorda och kopplade för att se om de är tillräckligt starka.

När det gäller hänglåsen av typen boa (rullade) är de lätta och billiga men är inte heller tåliga, så de rekommenderas inte för parkering under dagen. Ett pålitligt lås, som ett stålvikbart eller U-format lås, kommer att vara mer lämpligt.

Fördelar och nackdelar med lås

Även om sparkcykellåsen som vi har valt i den här jämförelsen är bra, är de inte perfekta.

Fördel:

 • Lås av härdat stål är robusta och effektiva.
 • Lättviktshänglås med fästen är lätta att transportera.
 • Fällbara lås är lätta att använda.
 • Stöldskyddslås med stöld- och sågskyddslås är effektiva.
 • Vissa lås kan skydda flera sparkcykel samtidigt.
 • Extra kabel-U-lås är ännu effektivare
 • Handfängsellås är de enklaste att hantera, transportera och använda.
 • Larmlås är effektiva för att skrämma bort tjuvar

Nackdelar:

 • Lås med nycklar har ibland lås som fastnar
 • Även de mest effektiva låsen förhindrar inte alltid stöld.
 • Hänglås kan vara skrymmande (U-formade) och tunga (stål).
 • Vissa viklås är svåra att använda.
 • Larmlås är lätta att klippa.
 • Lås är ibland dyra.

Populära stöldskyddslås för sparkcykel

Vanliga frågor

Hur sätter man ett Xiaomi sparkcykellås?

Det beror på låset. Om du väljer ett handfängsellås, häng helt enkelt ett armband på en fast punkt som en stolpe och det andra armbandet på ramen.

Vilket lås för en elsparkcykel?

Förutom skivbromslås finns det inget lås speciellt utformat för elektriska sparkcykel. Dessa är samma som för cyklar. Alla är dock överens om att U-lås är bäst.

Vilket är det bästa paninetelåset?

Inget lås skyddar 100% av sparkcykelarna. Väg för- och nackdelar för att hitta en bra modell. Om din sparkcykel är dyr och parkeringsplatsen är potentiellt farlig, ta ett U-lås och varför inte ett extra larm.

Hur väljer man ett sparkcykellås?

För att vara säker på att välja rätt sparkcykellås måste du ta hänsyn till varaktigheten och platsen för parkeringen. Slösa inte pengarna på att spara 30 euro på ett lås som inte är värt vad det kostar. Om din sparkcykel är elektrisk kommer den att locka fler tjuvar eftersom den har mer andrahandsvärde och intresse. Detta bör leda dig till ett lås av bättre kvalitet.