Topp 5 Bästa Mountainbike Rullar (MTB)

Home Trainer MTB är ett mycket intressant tillbehör eftersom det låter dig träna i skyddet av ditt hem. Regnet, vinden, trafiken, natten och vinterkylan eller sommarens värmebölja kan hindra dig från att trampa under bra förhållanden.

Som en vanlig mountainbikecyklist bestämde jag mig under den första låsningen för att köpa den här enheten. Efter att ha gjort mycket research på internet bestämde jag mig äntligen för ROCKBROS cykeltränare. Den här artikeln sammanfattar de viktiga kriterierna att tänka på när du väljer en hemmatränare.

Vårt urval baseras på både oberoende testresultat och kundfeedback . Två neutrala informationskällor som gör att vi kan ge dig en rättvis uppfattning om de bästa mountainbiketränare för män.

De 5 mest sålda mountainbike-rullarna

Aktuella bästsäljare:

Topp 3 Mountain Bike Rollers och kundrecensioner

Vi har gjort ett urval av årets bästa produkter. I den här guiden hittar du olika modeller med väldigt olika egenskaper så att du kan välja den som passar dina behov bäst.

1- ELITE: Bästa billiga hemmatränaren

Elite Novo Force Inomhus Cykeltränare, Röd/Vit/Svart

Se Priset

Min första rekommendation är den välkända mest sålda hemmatränaren från märket ELITE. Detta är en tyst cykelmodell, du riskerar inte att störa dina grannar. Denna modell är också lätt att installera. Det berömda märket ELITE levererar den med monteringsanvisningar eftersom den kommer delvis demonterad.

Denna modell är känd för att erbjuda stor komfort och bra stabilitet. Den är utrustad med ett kraftjusteringssystem som enkelt fästs på styret. Du kommer att kunna justera svårighetsgraden på din träning upp till en maximal nivå av 8. En hjulaxel följer också med denna ELITE MTB hemmatränare vid leverans.

Jag föreslår också den här modellen eftersom den låter dig justera kontakten på ditt hjul på din matta. Och även om du använder den här produkten flera gånger i veckan förblir den väldigt solid och motståndskraftig för att få dig att uppleva vackra förnimmelser hemma.

Feedbacken från användarrecensioner är mycket bra och högt betygsatt. Det finns en god chans att du kommer att välja den här modellen snart.

2- VELO PRO: Bästa magnetiska MTB-cykelrulle

Velo Pro Turbo Trainer | Magnetisk motionscykel med variabelt motstånd för landsvägscykel och mountainbike | stationär cykeltränare | vikbar stålram | 26 tum - 28 tum, hjul 700 c

Se Priset

Denna Velo Pro MTB cykeltränare är också en av de mest uppskattade modellerna av cyklister. Den är perfekt för att cykla hemma, speciellt när vädret inte är särskilt gynnsamt för en utflykt.

Lika effektiv som den är bekväm, den här Velo Pro-produkten har ett 6-växlad styre och är kompatibel med 26 och 27 tum men inte 29 tum. Du kommer att kunna växla enkelt och smidigt för att återskapa de verkliga förhållandena för dina träningspass utomhus. Ett låselement håller också effektivt framhjulet på din mountainbike.

Baserat på kundrecensioner skulle det vara ganska tyst. Slutligen är den lätt att transportera och lagra tack vare sin lilla storlek. Dess pris är fortfarande överkomligt.

3- ROCKBROS: Den bästa MTB-cykelrullen för hemmet

ROCKBROS Rulltrenar Vägcykel Motionscykel Svänghjul Hopfällbart för 16-28 'Svart och Silver

Se Priset

Det här är modellen jag för närvarande använder med min 27,5 tums mountainbike. Den är kompatibel med cyklar från 16 till 29 tum. Denna mångsidiga kompatibilitet garanteras främst av dess justerbara rullar. Stabil och tyst, denna produkt vilar på en 5-ft.

Jag uppskattar särskilt dess viksystem för optimal utrymmesbesparing. Du kan lagra och transportera denna modell mycket enkelt. Förutom att vara lätt, är denna produkt designad med mycket motståndskraftiga material. Jag rekommenderar starkt denna modell eftersom den ger bra valuta för pengarna.

Köpkriterier för en mountainbike-rulle hemma

Det finns många hemmaträningsmodeller, men alla har inte samma kvalitet. Det är viktigt att välja den modell som passar dina behov.

Den forskning vi har genomfört har gjort det möjligt för oss att identifiera de olika kriterier som du bör vara uppmärksam på när du köper. Är här :

Hjuldiameterkompatibilitet

Velo Pro Turbo Trainer | Magnetisk motionscykel med variabelt motstånd för landsvägscykel och mountainbike | stationär cykeltränare | vikbar stålram | 26 tum - 28 tum, hjul 700 c

Kontrollera först och främst att storleken på cykelhjulen (landsvägscykel, VTC, MTB) är kompatibla med cykeltränaren. För att göra detta, se tillverkarens beskrivning för att verifiera typerna och storlekarna på lämpliga cyklar (24, 27 tum, etc.).

Beroende på hjulens dimensioner och hjulbasen kan detta påverka ditt val av rulle eller drivlina.

5 typer av hemmatränare

1. Endurance Mountain Bike Trainer

Med denna typ av produkt kommer du att fästa bakhjulet på din mountainbike på maskinen. Således kommer du att bosätta dig i ditt vanliga tvåhjuliga fordon och du kommer att uppleva sensationer mycket nära träning i det fria. Detta system tillåter ett väldefinierat bromsmotstånd och varierar intensiteten.

Du kan justera olika bromslägen.

2. Cykelrulle med rullar

ROCKBROS Rulltrenar Vägcykel Motionscykel Svänghjul Hopfällbart för 16-28 'Svart och Silver

Observera att din cykel inte kommer att fästas på en rulle, utan endast placeras på den. Denna produkt låter dig arbeta med din trampteknik, balans och hastighet.

Observera att vissa MTB-rullar kan vara ganska skrymmande. Välj hopfällbara modeller.

3. Direct Drive Home Trainer

Elite unisex – vuxna turno hemmastyn, svart, One Size

Med en direktdriven modell kopplar du maskinen till din mountainbikekedja. Så det kommer inte att slita ut ditt hjul. Dessutom kommer denna typ av hemmatränare diskret simulera backar på upp till 18 %.

Dessa modeller viker sig dock inte.

4. Connected home trainer

TACX FLUX 2 Smart Trainer – 2 000 W motstånd, 16 % max. Lutning, ANT+/Bluetooth-teknik för anslutning, TACX etc., data om hastighet/kaddfrekvens/prestanda, realistisk, tyst och exakt

Du kan satsa på en uppkopplad hemmatränare om du vill följa en exakt träning, åka med en kompis på distans eller se rutter på skärmen tack vare Bluetooth och ANT+ för att ansluta till en dator med en USB-nyckel (och sända på en stor TV, till exempel)

Denna typ av produkt låter dig också ha information om din träning. Slutligen kan du dela dem via mobilappar med en uppkopplad hemmatränare.

5. Home Trainer Spin Bike

Sportstech Elite Inomhus Träningscykel - Tyskt Kvalitets Varumärke - Video Händelser & Multiplayer App, Datorkontrollerat magnetbromssystem, 26KG Svänghjul, SX600 Inomhuscykel med Sporthandtag Bike (SX600_fr)

Slutligen kan du helt enkelt välja att köpa en motionscykel eller en spinningcykel. Det är dyrare men tar mindre plats och det finns en skärm för att hålla reda på din träningsstatistik.

bromsmotstånd

Om du vill köpa en motståndstränare har du fortfarande flera undertyper av modeller att välja mellan utifrån deras typ av bromsning.

– Hemmetränare mtb med mekaniskt system

Detta system finns i rullcyklar för tillfällig träning och uppvärmning. Ganska grundläggande, dess motstånd säkerställs av ett bälte som aktiverar bromsrullen. Men hans motstånd är minimalt. Därför råder jag dig att välja den här typen av mountainbike om du tränar lite eller om du bara ska använda den för att värma upp.

-MTB Air System cykelrullar

Tillverkare använder detta system främst för cykeltränare. För att ge motstånd mot att trampa, kommer en anordning med paddlar att aktiveras av rotationen av hjulet utrustat med ett däck. Så ju snabbare du trampar, desto större motstånd.

Men luftsystemet ger begränsat motstånd och den här typen av tränare är ganska bullriga.

– Hemmetränare mtb med vätske- eller hydraulsystem

Du hittar denna typ av motstånd i bas- och mellanklassmodeller. En anordning med blad i ett oljebad ger motstånd mot trampning. Och med det hydrauliska systemet MTB-cykelrullar kan du njuta av ett motstånd på upp till 800 W. De är mindre bullriga, men oljebadet kan orsaka överhettning.

Jag råder dig att välja en modell med vätskesystem om du tränar cyklosport.

– MTB cykelrulle med magnetsystem

Slutligen är detta sista system det bästa för tillfället. Den kan integreras i en interaktiv hemmatränare, cykeltränare eller virtuell hemmatränare. Förutom att det är minst bullrigt kan det magnetiska systemet erbjuda dig en bromseffekt på upp till 2000 W. Det är perfekt för olika användningsområden tack vare sina 10 motståndsnivåer.

Välj den här typen av träningscykel för hemmabruk om du planerar att träna flera gånger i veckan. Å andra sidan, planera en ganska rejäl budget.

Antalet nivåer och motståndsinställningen.

Om du vill simulera de verkliga förhållandena för din utomhusträning, föredrar du en mountainbiketränare med olika nivåer av motstånd. För närvarande har de mest framgångsrika modellerna upp till 10 nivåer totalt.

Men var också uppmärksam på justeringssystemet för detta motstånd. Det ska vara lätt att komma åt och inte för komplicerat att använda.

transmissionstyp

Ta hänsyn till dessa kriterier om du planerar att köpa en transmissionsmodell:

-Plastrulle

Denna typ av överföring är intressant eftersom den är tyst. Men det kan lätt överhettas, vilket snabbt kommer att slita ut ditt ATV-däck.

-Metallrulle

Å andra sidan har denna andra typ av transmission mindre risk för överhettning, samt har ett bra grepp. Men när du trampar snabbt blir det starkare.

-Gelrulle

Slutligen är denna sista typ av transmission den mest intressanta när det gäller däckens hållbarhet och bra grepp. Gelén kommer också att minska eventuellt brus genom att absorbera det.

Fixeringssystemet

Du bör också kontrollera fästsystemet på dina rullar så att din cykel är väl underhållen under alla omständigheter. Vanligtvis väljer de stora märkena enheter som låser framhjulet på mountainbiken. Jag rekommenderar dessa modeller, detta fixeringssystem är extremt effektivt.

Men du kan också hitta inhemska sneakers som fästs på ramen eller helt enkelt utan fäste.

Förvaring och transport

Om du ska flytta din utrustning regelbundet kan det vara bekvämt att satsa på en hopfällbar modell. Det blir mindre skrymmande och lättare att transportera. För att garantera detta sista kriterium, föredra också en lätt produkt.

ROCKBROS Rulltrenar Vägcykel Motionscykel Svänghjul Hopfällbart för 16-28 'Svart och Silver

Alternativ till hemmatränaren

Om du inte har hittat en lämplig produkt eller den inte passar dig har vi en annan lösning att erbjuda dig. Det här är motionscykeln. Detta material kan ge dig liknande resultat. Det finns också ett komplett utbud av hopfällbara stationära cyklar.

vanliga frågor

Var kan man köpa en mountainbike-rulle?

För köp av en hemmatränare är Amazon utan tvekan det bästa alternativet. Plattformen erbjuder dig ett brett utbud av högkvalitativ utrustning. Dessutom har du tillgång till användarnas åsikter och resultaten av utförda tester. Du kan jämföra priser och tekniska egenskaper.

Hur använder man en hemmatränare?

Hemmetränare låter dig cykla inifrån huset och inomhus. Användningen beror på den valda tekniken. Med rullar, direktdrift eller däckmotstånd är installationen inte alls densamma.

Kan du sätta en mountainbike på en hemmatränare?

Ja, en hemmatränare kan rymma en mountainbike, VTC eller landsvägscykel.

Hur cyklar man där?

En hemmatränare låter dig cykla på plats. Beroende på enhetens teknik kan du hänga din cykel direkt på enheten eller ta bort bakhjulet och montera kedjehjulet. Ta en titt på vårt utbud av hemmatränare.

De bästa populära MTB-cykelrullarna