De 5 Bästa Motionscykeln (alla typer och storlekar)

Vill du föryngra dig, gå ner i vikt igen eller bara behålla? Den stationära cykeln är för dig.

Mer känd som hopfallbara motionscykeln har den fortsatt att dra nytta av de senaste tekniska innovationerna för att alltid erbjuda dig det bästa.

Faktum är att vi alla minns de där stora, högljudda cyklarna, med en stor gummikudde som kom att fungera som ett motstånd, och ja, det är allt. Nu erbjuder motionscyklar riktiga sensationer och är inte längre bullriga… å andra sidan måste du fortfarande trampa.

Motionscykeln ger alla fördelar med cykling: viktminskning, motstånd, muskeluppbyggnad men utan att lämna hemmet och eftersom de är tysta kan du till och med titta på tv medan du sväljer kilometerna.

Jag erbjuder dig de 5 bästa motionscykeln för tillfället.

Har du inte tid? Kolla in vår favoritmodell på Amazon! 

De bästa motionscykeln

Att stå i kö, få andan och fasta, tonade muskler utan att beröva dig själv komforten i ditt vardagsrum, detta är löftet om träningscyklar.

 • föreställ dig själv med din idealvikt
 • Föreställ dig själv med de tunna benen på en cyklist
 • Föreställ dig att du hämtar andan och förbättrar din hälsa
 • och äntligen föreställ dig att allt detta görs hemma

Här är rankningen av de bästa motionscykeln. Antalet tillgängliga exemplar och priset kan vara begränsat.

Aktuella bästsäljare:

1- NordicTrack R 65 – halvliggande cykel

DKN rb4i Heimtrainer Schwarz/Grau

Se Priset

NordicTrack R 65 är en halvliggande motionscykel som drar nytta av många innovationer.

9 kg svänghjul, 25 motoriserade motståndsnivåer, magnetbromsning och givetvis en anslutningsbar konsol som erbjuder 32 program. Sitsen ger verklig arbetskomfort med sitt ryggstöd och de ergonomiska justeringarna är enkla och intuitiva.

Denna motionscykel har mp3-kontakter, högtalare och är kompatibel med en (tillval) pulsmätare för att frigöra händerna.

Fördelar
 • bekvämlighet
 • fläkt
 • avancerad teknik
 • justerbar sits och fällbar skärm
 • för tyst
Nackdelar
 • kräver mycket utrymme
 • ofta slut i lager

 

2- Sportstech SX400 – kör som ett proffs

Sportstech Premium Ergometer Heimtrainer mit 25KG Schwungrad...

Se Priset

Om du inte vet vad du ska välja spinningcykel , då kan det intressera dig .
Tyst, robust, den erbjuder de verkliga förnimmelserna av landsvägscykling , men vi skulle ha önskat att pulsbältet för hjärtmätningar inte var valfritt.

22 KG motbalanserat svänghjul, fri motståndsjustering och effektivt bältessystem som även garanterar tystnad .
För elektroniken kommer jag att göra samma observationer som för sin lillebror, SX200 på street view, även om programmeringen är bättre med pulsmätningen på handtagen.

Även här kommer du att uppskatta hjulen för att flytta sina 54 kg, samt dess flaskhållare och den tar emot idrottare upp till 150 kg.

Fördelar
 • premium spin cykel
 • ergonomisk sadel
 • vadderade armstöd
 • Mät hjärtats puls
 • passar alla storlekar
 • hjulen för att flytta den
Nackdelar
 • cykeln väger 54 kg (detta är vad dess stabilitet tillåter)

 

3- Sportstech ESX500 – Kompakt motionscykel

Ergometer SPORTSTECH ESX500 mit Smartphone App Steuerung +...

Se Priset

Sportstech ESX500 har en enkel estetik och dess användare är nöjda med den, det är en motionscykel som håller vad de lovar.

Den har kapacitet för användare upp till 120 kg , en tröghetsmassa på 12 kg, mycket behaglig tyst magnetbromsning, en anslutningsbar konsol med 12 träningsprogram och 16 motstånd. Denna cykel har en rimlig vikt på 30 kg.

Det är en bra enhet för konditionsträning och kondition.

Fördelar
 • 16 motståndsnivåer
 • pedaler med remmar
 • En surfplattahållare som håller dig sysselsatt medan du cyklar
 • bekväm sadel
 • Ett pålitligt varumärke
Nackdelar
 • inga hjul att flytta
 • notis på engelska

 

4- DeskCycle – Mini motionscykel

Neuerscheinung! DeskCycle Ein Pedal-Trainingsgerät für...

Se Priset

DeskCycle är inget som en gadget och en som snabbt kommer att bli oumbärlig. Denna mini-motionscykel är transportabel och låter dig trampa efter dina önskemål eller din tillgänglighet. Framför allt kan du trampa medan du arbetar och på så sätt kombinera affärer med nöje. Gå mil utan att ens inse det!

Den erbjuder fortfarande 8 svårighetsgrader med magnetiskt motstånd som gör den väldigt tyst.

Fördelar
 • cykla framför tv:n eller på kontoret
 • lugna
 • hög kvalitet, hållbar i åratal
 • mycket flytande rörelser
 • avtagbar/löstagbar skärm
Nackdelar
 • lite tung att bära

 

5- F-Bike Ultrasport – Fällbar och ekonomisk motionscykel

Ultrasport F-Bike, F-Rider Basics, Fahrradtrainer,...

Se Priset

Ultrasport F-Bike kombinerar alla egenskaper hos en motionscykel samtidigt som den är hopfällbar, vilket gör den tillgänglig för dem som vill ha en riktig inomhuscykel men har ont om plats.

Denna motionscykel är den mest sålda i Europa och den billigaste av de så kallade ”korrekta” cyklarna . Om du vill ha en billig stationär cykel för användning med liten ansträngning, är denna modell ditt bästa alternativ.

Utrustad med magnetiskt motstånd med 8 svårighetsgrader, multifunktionskonsol (förbrända kalorier, hastighet, tillryggalagd sträcka och pulsmätning) och pulssensor. Å andra sidan är den reserverad för mindre än 100 kg. Gör du lite mer, välj samma modell men i en ”tung” version som tar upp till 130 kg.

Fördelar
 • hopfällbar cykel för förvaring
 • mycket lätt (14 kg)
 • den billigaste av den rekommenderade ingångsnivån
 • idealisk för ekonomiska samtal
Nackdelar
 • Lämplig för fysiskt underhåll och inte för prestanda.
 • endast 8 motståndsnivåer

 

Fördelar med motionscyklar

Stationära cyklar är ett måste för gymmet, och några av de modeller som är designade för dig konkurrerar mycket bra med stationära cyklar.

Fördelarna de ger är inte längre att komma ihåg och årtionden av framgång är här för att påminna dig. Den stationära cykeln är kardiovaskulär och vissa modeller hjälper dig verkligen att utveckla dina fysiska färdigheter och förbereda dig för OS.

Jag gillade verkligen Sportstech SX400 motionscykeln, presenterad på andra plats: den liknar proffsmodellerna och visar sin robusthet samtidigt som den erbjuder flexibelt och mycket trevligt arbete. Det är en spinningcykel med bra tekniska egenskaper som är relativt kompakt. För ett mycket attraktivt pris finns det verkliga möjligheter att utveckla fysiska färdigheter.

Slutsats: Vilken motionscykel ska man välja?

Avslutningsvis kommer jag att lyfta fram vikten av att välja rätt motionscykel. Oavsett om det är en liggande eller upprätt cykel, erbjuder stationära cyklar nästan samma garanterade resultat som de som finns på gymmet, för oändligt mycket mindre. Det är värt det? Ja, absolut, så länge du använder det.

Denna kvalitet har ett pris, men när du räknar in att du sparar ett abonnemang och jobbar hemifrån är valet snabbt gjort.

Kommer du att riskera en crush som börjar knarra efter 10 km?

Tänk noga på motstånd och komfort, som är de enda garantierna för att erbjuda dig ett komplett och bekvämt arbete.

En motionscykel för att gå ner i vikt

Det är fullt möjligt att gå ner i vikt och bränna kalorier när du cyklar på en motionscykel. Å andra sidan, om detta är din huvudprioritet, är det lämpligt att tillgripa en hopfällbar roddmaskin som arbetar upp till 80% av kroppens muskler. Nackdelen med roddmaskinen är att den tar mer plats och det finns inga korrekta modeller under 3000 Kr.

Om du är fixerad på en stationär cykeltyp och ditt mål är att gå ner i vikt, måste du trampa regelbundet och med motstånd mot att trampa. Återigen, det är fullt möjligt.

De bästa motionscyklarna är tyngre och dyrare, men de är nästan nödvändiga för att få tillräckligt med stabilitet och trampa säkert. Det är bättre att investera i en seriös modell som kommer att följa dig under lång tid. Tänk på kvaliteten på tillverkningsmaterialen.

Om du planerar att använda din träningscykel varje dag, välj en kvalitetsmodell så att du inte begränsar dig själv för snabbt.

Recensioner

Det är viktigt att jämföra kundrecensioner för att köpa den bästa motionscykeln. Har du fortfarande inte hittat din drömmodell?
Klicka här för kundrecensioner av vår favoritmodell.

Vad är en motionscykel?

Det är ett annat namn för en stationär cykel eller motionscykel.

En hopfällbar motionscykel är en motionscykel för cykelträning. Det finns till exempel motionscykelergometern Sportstech ESX500 med sin surfplattahållare.

Träningscykeln är en stabil motionscykel, det är stabiliteten hos en spinning motionscykel anpassad för hemmets komfort. Sportstech ESX500 är en av de bästa stationära motionscykeln. Det är en av de ledande tysta motionscykeln.

Skillnad stationär cykel och horisontell motionscykel

En stationär cykel är upprätt, medan en horisontell cykel är en halvliggande cykel som tar mer plats. Genom att köpa en motionscykel väljer du faktiskt en liten motionscykel. Denna typ av motionscykel är vanligtvis hopfällbar.

liggande stationär cykel

Det är ett annat namn för en halvliggande motionscykel. Den är bekväm men tar mer plats för inomhuscykling. Det finns ofta i gymmet. Det är en professionell motionscykel som även kan användas hemma om du har utrymme.

Tvärtemot vad många tror är storleken avgörande för träningskomforten. En stationär minicykel kommer att vara kompakt och billig, men förmodligen mindre lämplig för tung användning.