Topp 7 Bästa Träningsbälte (Lyftarbälte)

Om du gillar tyngdlyftning eller tyngdlyftningsrelaterade sporter och vill skydda din rygg samtidigt som du sparar pengar, är det rätt att investera i ett lyftarbälte för säker träning.

Oavsett om du redan är en atlet eller inte, kommer vår jämförande guide att låta dig hitta det bästa bodybuildingbältet, det som kommer att göras för dig eftersom väldigt få användare vet vad de ska välja och vilket som är bäst för dem. För att göra detta val förlitade vi oss på en detaljerad testjämförelse av olika produkter som finns på marknaden och användarrecensioner.

De 7 bästa träningsbälte

Aktuella bästsäljare:

Vad är ett träningsbälte?

Tyngdlyftare har stor styrka i buk- och ländområdet, men den överbelastning av arbete som ländområdet utsätts för gör det nödvändigt att söka det bästa skyddet genom ett styrketräningsbälte. Annars skulle du få allvarliga skador. I vårt jämförande test ger vi dig den information du behöver veta för att välja bra.

Inför en överbelastning av arbete i nedre delen av ryggen, oavsett om det är för arbete eller sport, behöver du ett bodybuildingbälte. De är ansvariga för att skydda din nedre rygg och bukområden när de utsätts för stora ansträngningar och på så sätt undviker uppkomsten av skador.

Till skillnad från ett bukbälte, vars syfte är att bygga muskler i bukområdet, skyddar ett viktbälte mot skador vid tunga belastningar.

Fördelar och användningsområden.

Styrketräningsbälten är avgörande för att stärka nedre delen av ryggen och buken.

Att använda ett tyngdlyftsbälte hjälper till att förhindra allvarliga ryggskador.

I köpkriterierna kommer vi att se de viktigaste egenskaperna hos styrketräningsbältena, de material som används i deras tillverkning, typerna av stöd och vikten av en perfekt passform.

Vilka typer av tyngdlyftningsbälten finns det?

Det rekommenderas att det valda viktbältet uppfyller de egenskaper som krävs för varje träningsstil. Styrkelyft är en disciplin där du måste lyfta så mycket vikt som möjligt i tre rörelser. Tyngdlyftning utförs också i tre steg. Under detta test kommer vi att introducera dig till de två typerna av säkerhetsbälten:

Tyngdlyftningsbältet för tyngdlyftning

Tyngdlyftning. Knäböj, bänkpress och marklyft. Maximal kraft används. En bredare vanlig bältesform används. Tillväxten av buken är begränsad för att skydda ryggraden.

Lyftarbälteet för tyngdlyftning

olympiska lyft. Extas, rent och knasigt. Teknik och styrka-hastighet. Midjebandsformen är bred bak, en del med extra stoppning, och smal framtill. Större frihet att utföra rörelser.

Recensioner 3 träningsbälte

Marknaden erbjuder ett brett utbud av tyngdlyftsbälten. Så vi kommer att se några av de mest sålda modellerna, de som har de bästa användarbetygen och de som erbjuder bra kvalitetsprodukter. Din hälsa står på spel, så du måste vara försiktig när du väljer en pålitlig produkt. Här är rankningen av vårt test som vi har förberett för dig med de fem bästa bodybuilding-bältena.

1. RDX 6 Tyngdlyftsbälte

RDX 4 tums träningsbälte läder kohud fitness bodybuilding styrka bälte ländryggen halterofili träning, svart, L

Se Priset

Låt oss börja vår jämförelse med RDX -märkesprodukten. Njut av otrolig kraft med detta extra breda lyftbälte i läder. Designad för att ge dig en hög nivå av stöd och därför ge dig större styrka och självförtroende. Tillverkad av ett speciellt Nubuck-läder som känns som en gel när det komprimeras, har du all stoppning du behöver för de tuffaste träningspassen.

2. ARMAGEDDON-SPORT

ARMAGEDDON SPORTS tyngdlyftningsbälte – 15 cm vadderat gymbälte i äkta läder – stödjer och minskar stress – säkerställer komfort och skydd – premiumkvalitet, L

Se Priset

Oavsett om du är en styrkelyftare, nybörjare eller proffs, kommer Armageddon Weightlifting Belt att hålla din kropp i form under ditt träningspass. Du kommer snabbt att märka en ökning av din kraft och mer motstånd. Med högkvalitativa material, slitstarka nitar, rostfritt stål, extra starka sömmar och ett spänne med dubbla ben, kommer du att bära ditt tyngdlyftsbälte länge! De många testerna och positiva åsikterna från användarna av denna produkt har gett den denna plats i vår jämförelse.

3. Fitgriff Läder Tyngdlyftningsbälte

Fitgriff® tyngdlyftande bälte V1 för män och kvinnor – tyngdlyftbälte för gym, bodybuilding, vikt och crossfitträning – ryggstödbälte Kamouflage 81cm - 88cm Circumference (Medium)

Se Priset

På tredje plats i denna jämförelse hittar vi Fitgriff neoprenremmen. Enligt expertutlåtanden och tester har den ett skyddande meshlager som gör den väldigt bekväm och lätt att bära. Tyngdbältet kan enkelt fällas ihop och förvaras i en gymväska Bra stöd för rygg och bukgördel men samtidigt en stor rörelsefrihet under din träning.

För- och nackdelar som beskrivs i kundrecensioner.

Trots de många fördelarna är tyngdlyftningsbälten inte lämpliga för alla uppgifter. Så notera den bästa sammanställningen av fördelarna och nackdelarna med vår jämförelse, enligt åsikter och tester från experter inom dessa sportverktyg.

Fördel:

 • Fördelarna med att använda ett tyngdlyftsbälte är särskilt fördelaktiga för avancerade styrkeidrottare som arbetar med mycket tunga vikter.
 • Den skyddande funktionen vid regelbunden och mycket hög belastning, till exempel vid lyft av vikter, gör lyftbältet till ett användbart träningstillskott.
 • På grund av ökat inre buktryck tillåter tyngdlyftningsbälten också mer vikt att flyttas.

Nackdelar:

 • Vetenskapliga aspekter ställer tvivel om den bestående fördelen med tyngdlyftningsbälten
 • Att ge en falsk känsla av säkerhet.
 • övningar ska alltid utföras på ett tekniskt korrekt sätt

Kriterierna för att köpa ett viktbälte

Tjocklek

Styrketräningsbälten har olika tjocklek, även om de huvudsakliga är 10 och 13 millimeter. De tjockare bältena stödjer magen bättre och används av professionella och elittävlande såväl som idrottare som tränar crossfit (träningsteknik med rörelser av olika discipliner). Hobbyister använder de tunnare.

Material

En annan aspekt att tänka på är materialen som lyftremmarna är gjorda av. Beroende på din nivå kan du välja en modell av högre eller lägre kvalitet. Nybörjare behöver inte en så krävande produkt. Dessa är de viktigaste materialen och deras egenskaper:

 • Läder: De som valts ut av professionella idrottare. De är tjockare och har bättre stöd. De kan vara gjorda av mocka eller läder av högsta kvalitet.
 • Nylon: De är lättare än läder, men rekommenderas inte för att lyfta tunga laster. De är styvare och starkare än skumbälten.
 • Skum: De används vanligtvis av personer som lyfter lite vikt eller nybörjare. De är bekväma och deras pris är det mest ekonomiska.
Observation:

Om du bär ett tyngdlyftsbälte och behärskar korrekt andningsteknik (Valsalva-manövern, en typ av kompressionsandning), kan du skapa ett högre intraabdominalt tryck genom att trycka ditt hjärta hårt mot bältet.

justering

Hitta den modell som passar dig bäst i området mellan revbenen och midjan. Det är viktigt att göra detta korrekt för att undvika obehag eller skador under lyftet. Komfort är också en positiv faktor för bättre prestanda, så en bredd på 10 centimeter räcker om inte mycket tunga vikter lyfts.

typ av undersökning

Beroende på vilken typ av lyft du ska göra behöver vi ett band med olika egenskaper. Vid detta tillfälle kommer vi att urskilja två fall av lika betydelse, användningen för tävling och användningen för träning eller andra modaliteter av denna sport. Det här är följande typer:

 • Vikter: Denna typ av lyft inkluderar olympiska lyft, bodybuilding, crossfit och träning. De använder 10 cm breda bälten i nedre delen av ryggen.
 • Tävling: Används av de som lyfter mycket höga vikter i knäböj eller marklyft. För att ge större styvhet till bålen och hålla ryggraden rak är de mellan 10 och 15 millimeter tjocka, men bara för träning. I officiell tävling får bältet inte vara tjockare än 13 millimeter.

Stängning

Det finns tre typer av låsanordningar. Spaken är den mest pålitliga, men dess justering har sina svårigheter. Ett bra alternativ är spännet, vanligt i bälten av högre kvalitet. Det minst rekommenderade är kardborreband, som inte är särskilt motståndskraftigt. Vi ser nedan egenskaperna hos var och en av dem:

 • Kardborreband: De kan tas på och av snabbt och enkelt. Bältesspännen är vanligtvis gjorda av nylon. Med tiden och användningen slits de ut och passar inte perfekt.
 • Spänne: Vanligtvis på läderbälten. Vissa har en dubbel dragkedja, vilket starkt rekommenderas för en perfekt passform.
 • Spak: Den starkaste och säkraste stängningen. Den enda nackdelen är att du behöver en skruvmejsel för att justera den.

Vanliga frågor

Hur väljer man ett viktlyftsbälte?

Enligt våra tester beror valet av ett lyftarbälte endast på valet av varje person. Om du börjar i vikternas värld beror det på din belastningsnivå och dina ekonomiska möjligheter. Det kräver kort och gott en analys för att kunna hjälpa dig genom att ge dig så mycket information som möjligt om denna produkt.

En viktig aspekt är att du ska känna dig bekväm. Bältet ska ge dig den säkerhet du behöver. Av denna anledning rekommenderas vanligtvis bra produkter till en början, men med billigare material. Naturligtvis är det normalt att kraven på jobbet är mindre än på de högsta sportsliga nivåerna.

I vilka övningar rekommenderas användning av bodybuilding-bälten?

Det finns många övningar där du måste använda tyngdlyftsbältet. Men som nämnt ovan är det bara nödvändigt om vikten som ska lyftas eller ansträngningen är stor. Denna omständighet måste beräknas, även om det alltid är bättre att använda bältet vid tveksamhet.

Här är några av övningarna att se upp för: – Knäböj – Marklyft – Höftstötar – Bicepcurls – Trapess (med nackstång) – Militärpress (stärker axlar, triceps och magregion) – Lutningspress med stänger eller hantlar – Träning för att utveckla nedre ryggmusklerna

När ska ett lyftarbälte användas?

Det är tydligt att bälten är avgörande vid träning eller tävling, men vi betonar också att de inte ska användas konstant. Så länge övningarna inte innebär stora ansträngningar eller arbetar med mycket hög belastning kan du avstå från att använda dem. Det är avgörande att du utvecklar musklerna i nedre delen av ryggen.

När det gäller resten av dina muskler måste du träna nedre delen av ryggen och magområdet, eftersom det är de som ger dig stabilitet och balans i alla dina rörelser. Om du begränsar dessa musklers arbete kommer du att minska deras utveckling. Dessutom, om du inte bär bältet är risken för skador mycket hög.

Ökar viktbälten idrottares prestation?

Det är den eviga diskussionen bland utövare av dessa sporter som använder bodybuilding-bältet. Vissa svär vid fördelen att minska risken för skador. Andra tror att dess användning bromsar utvecklingen av buk-, nedre rygg-, bäcken-, sätes- och ryggmusklerna. Med andra ord undviker den att förstärka huvudområdena för att ge stabilitet och underlätta rörelse.

Kort sagt, som i nästan alla aspekter av livet, är balans det bästa alternativet. Därför är det nödvändigt att arbeta alla dessa muskler utan överskott så att de får den nödvändiga styrkan. Och att använda bältet när man gör stora ansträngningar.

Vilka är de mest kända märkena av träningsbälten?

Som är fallet med nästan alla sportprodukter som används i tävlingar, gör tillverkare av kroppsbyggande bälten, utöver sina amatör- eller träningsanvändningar, seriösa studier för att erbjuda högkvalitativa artiklar. De erbjuder också billigare produkter, försöker behålla bra prestanda produkter så mycket som möjligt. RDX: Det är en tillverkare av produkter för kontaktsport, kampsport och sportkläder, högt specialiserad på boxning, Muay Thai och MMA. Bland hans föremål finns tyngdlyftningsbälten.

Genom att skapa och tillverka sina egna produkter, som är föremål för strikt kvalitetskontroll, får man mycket konkurrenskraftiga priser. Armageddon Sports – Detta företag tillverkar kreativa och innovativa tillbehör för bodybuilding och gymnastik, såsom tyngdlyftningsbälten. Det har ett team av proffs utvalda för deras exceptionella fysiska kondition, deras kunskap om hälsa och deras passion för sport. CP Sports: är den största tyska tillverkaren och leverantören till den globala bodybuilding- och fitnessmarknaden. De har erbjudit kvalitetsprodukter i decennier och har ett brett utbud av produkter inklusive tyngdlyftningsbälten.

De bästa populära tyngdlyftsbältena