Top 12 Bästa Träningsbänk (Gymbänk)

Om du inte har tid att gå till ett gym och vill spara pengar är det bästa alternativet att investera i en gymbänk för att träna hemma.

Oavsett om du redan är en idrottare eller vill ägna mer tid åt det, kommer vår jämförande guide att låta dig hitta den bästa träningsbänken, den som kommer att göras för dig eftersom väldigt få användare vet vilken av dessa enheter som är bäst för dem . För att göra detta val förlitade vi oss på en detaljerad testjämförelse av olika produkter som finns på marknaden och på feedback från konsumenterna.

De 12 bästa Träningsbänk

Aktuella bästsäljare:

Vad är en träningsbänk?

Tyngdbänken, det är ingen hemlighet, tjänar till att utveckla dina muskler och tillåter, beroende på den valda modellen, att arbeta med olika muskelgrupper . Beroende på dina behov kan du stärka dina magmuskler och undvika bukbälten, utveckla dina bröst eller till och med tona dina biceps .

I verkligheten finns det inte EN utan FLERA träningsbänkar, som kommer att variera beroende på vilken typ av last de har (fast eller gratis), beroende på alternativen de erbjuder eller om de har backup eller inte. Det kommer också att vara intressant att jämföra de material som används , som garanterar stabiliteten hos din enhet och det tillgängliga utrymmet för att installera den.

Därför måste dessa olika kriterier kontrolleras när du köper din viktbänk. Genom att konsultera testet av olika modeller, grupperade i vår jämförelse, kan du hitta den träningsbänk som bäst passar dina behov och som bäst passar det utrymme du har hemma.

Hur fungerar en träningsbänk?

Tyngdbänken kan inte fungera utan ditt medverkan. Oavsett om det är en enkel bänk, en hantelbänk eller en bänk med fast belastning (även kallad fitnessstation) eller till och med en remskiva, är det första steget att bli bekväm på den innan du börjar ditt träningspass.

Det blir då att göra bukserier, bära hantlarna eller din skivstång. Vissa mer komplexa viktbänksmodeller har till och med benbelastningar för att arbeta hela kroppen.

Du kan sedan anpassa belastningen som ska bäras för att matcha svårighetsgraden till dina fysiska förmågor.

Observation:

Ju mer komplex din träningsbänk är, desto fler övningar kan du prova under dina pass.

Fördelar och användningsområden

Tyngdbänken, som tidigare bara var avsedd att utrusta idrottshallar, gör sig nu in i privata hem. Ett brett utbud av produkter säljs för privatpersoner, vars slutgiltiga val beror framför allt på platsen och den tilldelade budgeten de har.

Enligt vår åsikt, om du är en nybörjartränare, behöver du inte gå för en avancerad träningsbänk – en nybörjar- eller medelviktsbänk kommer att vara mer än tillräckligt för att få dig igång utan att spendera orimliga summor pengar .

Om du är en idrottare på hög nivå hittar du i vår jämförelse mer komplexa modeller, som erbjuder olika typer av övningar och låter dig arbeta på olika områden. I det här fallet kommer köpet av en träningsbänk, säkert dyrare, snabbt att betala sig själv på grund av hur ofta den används och besparingarna med att inte prenumerera på ett gym.

Vilka typer av gymbänkar finns det?

den enkla banken

Även kallad ” plattbänk ”, den här typen av viktbänk är kompakt och låter dig träna på bänkpress tack vare användningen av en skivstång eller hantlar. Lätt att förvara i en garderob, denna typ av modell är, enligt användarrecensioner, en perfekt ingång till bodybuilding.

Detta kommer att förbereda din kropp för att leverera mer intensiva ansträngningar genom träning. Vissa modeller som låter dig låsa anklarna kommer också att användas för att arbeta med magen, genom serier av bystdeklarationer. Så vi kommer att prata mer om en bukbänk.

För djupare arbete erbjuder vissa modeller dig även att justera bordets lutning efter dina önskemål.

Bicepsbänken

Tack vare ett gränsöverskridande säte och stöd för din bål, låter detta ” Larry Scott-skrivbord ” dig utföra underarmscurl samtidigt som du håller i hantlar eller en skivstång. Fördelen med denna typ av bänk är att bara rikta bicepsens arbete, medan bröstet och armbågarna kommer att stödjas tack vare ett solidt stöd.

Observation:

Det är dock ganska reserverat för manliga idrottare, kvinnor kan känna sig generade på brösthöjd av denna position.

Gymbänk med justerbart ryggstöd

Om grundläggande bänkar inte har en rygg, erbjuder vissa mellanklassmodeller en för kroppsbyggaren, som kan luta sig som de vill, baserat på vilka övningar de vill utföra. Därför erbjuder denna typ av bänk mångsidighet för träning och en bättre sittplats.

viktstationen

En värdig efterträdare till gymutrustning , viktstationen är en ultrakomplex träningsbänk, utrustad med många tillbehör för att multiplicera övningarna.

Designad med remskivor, den här typen av viktbänk är självbärande och kräver ingen extra utrustning.

Således möjliggör det ett bättre arbete av hela kroppen (biceps, dorsal, buk, etc.) för att undvika att behöva välja det område att arbeta som en prioritet.

De 3 bästa träningsbänk för hemmet (recension)

1. Sportstech BRT500: En multifunktionell viktbänk

Sportstech Innovativ 8in1 bodybuilding bänk med unik design i EVA-stoppningsmaterial | BRT500 smart vikningssystem | halkfria fötter | platt bänk med curlpult och affisch

Se Priset

Den stora vinnaren av vår jämförelse, Sportstech BRT500 träningsbänk ställer allt till ditt förfogande så att du kan ge ditt bästa. Denna 8-i-1-enhet har en mängd alternativ för att du ska kunna stärka hela din kropp genom att multiplicera övningarna.

Sittande, liggande eller framåtlutad, tack vare sitt lutande ryggstöd, låter denna bänk dig arbeta djupt på dina biceps, mage, rygg eller bröstmuskler. Utan inspiration? Sportstech tänker på allt eftersom denna bänk kommer med en affisch där du hittar 12 exempel på övningar att utföra utan dröjsmål.

Många användare har positivt betygsatt BRT100/500, ansett att den är den bästa i sin kategori, och lyfter fram komforten hos dess vadderade säte, dess mångsidighet och dess användarvänlighet. Som om det inte vore nog har den ett intelligent viksystem så att du kan lagra den på några sekunder. Resultat av vår jämförelse på denna modell:

Fördel:

 • Ramstyrka.
 • Sittkomfort.
 • Snabb montering.
 • Halkfria fötter.
 • Affisch erbjuds.
 • Detaljerad meddelande.

Nackdelar:

 • Vissa element är svåra att montera.
 • Snarare reserverad för långa människor.

2. Gorilla Sports GS006: din träningsbänk för bänkpressen

GORILLA SPORTS® Viktbänk – med vikter på 38 kg eller 70 kg, skivstång, hantlar, ställ, dippstation, vikbar, justerbar, max. belastning 200 kg – platt, lutning, träning, träning, fitnessbänk, multigym

Se Priset

Om du vill arbeta med bänkpress är Gorilla Sports GS006 , med sitt stångstöd, utan tvekan den bästa bänken för att möta dina behov. Den här bänken är kompakt och hopfällbar och kan även användas som en ab-bänk tack vare sitt fällbara alternativ.

För att underlätta användningen av bänken är det dedikerade stödet för att rymma din bar höjdjusterbart , vilket är idealiskt för att anpassa det till din morfologi. Dessutom kan denna bänk bära upp till 200 kg: därför behöver du inte undra över dess motstånd innan du använder den.

Slutligen bör det noteras att denna bänk med endast 18 kg är lätt att installera och flytta när det är dags att avsluta ditt sportpass! Resultat av vår jämförelse på denna modell:

Fördel:

 • Säljs ensam eller med ett urval av 3 uppsättningar stänger och vikter (37 kg, 70 kg eller 97,5 kg)
 • Bra kvalitet på rammaterial.
 • bekväm sits.
 • Bra valuta för pengarna.
 • Träningsbänk stabilitet.
 • Vikbar så lätt att förvara.
 • Många positiva konsumentrecensioner.

Nackdelar:

 • Tillverkningsfel på vissa delar.
 • Begränsad stabilitet för tunga vikter.
 • Plastfötter av dålig kvalitet.
 • Svarar inte efter försäljningsservice.

3. ISE SY-5430B: En anpassningsbar och effektiv komplett justerbar bänk

Multifunktionell full styrkebänk, justerbara vikbara viktbänkar fitness för full träning, full styrkebänk SY-5430B

Se Priset

I jakten på den bästa bänken för dina hantelsessioner , strävar varumärket ISE efter enkelhet utan att försumma kvaliteten , tack vare denna justerbara bänk som perfekt uppfyller sina mål.

Lutande i 3 lägen , med en hopfällbar struktur för att ta mindre plats, gör denna bänk att du kan sitta bekvämt och arbeta med olika intensitetsnivåer för att arbeta på dina biceps.

Trots en bekväm sits undviks denna bänk bäst om du bär tunga laster eftersom den klarar en maximal belastning på 150 kg. Resultat av vår jämförelse på denna modell:

Fördel:

 • Bra valuta för pengarna
 • Tillåter arbete av olika muskelgrupper.
 • Snabb och enkel montering.
 • Modern design.
 • Utrymmesbesparande och hopfällbar.

Nackdelar:

 • Måttligt stabil.
 • Belastning begränsad till 150 kg.

Vanliga brister och brister: ”Vad ska du titta efter när du köper en träningsbänk?” »

Köpet av en träningsbänk kan inte improviseras, och vissa kriterier måste beaktas i din jämförelse för att inte bli besviken på ditt köp. Först och främst är det viktigt att välja en solid träningsbänk, som kan bära tunga belastningar och behålla sin stabilitet över tid.

För detta, föredrar en stålram, vilket garanterar soliditet över tiden. Tänk också på den maximala belastningen som kan rymmas i strukturen. Ta en närmare titt på stolens kvalitet och komfort .

Eftersom du vet att du sannolikt kommer att spendera mycket tid där, är det alltid bäst att välja ett vadderat säte vars foder inte skadas av friktion. Om du har ont om utrymme hemma, välj en hopfällbar modell som lätt passar längs med en garderob eller under din säng.

En betydande platsbesparare i små utrymmen!
Slutligen, när du väljer den bästa träningsbänk, särskilt om det är en komplex modell, ta reda på om säkerhetsfunktionerna den innehåller.

Observation:

För att sporta under de bästa förhållandena, se till att din bänk till exempel har säkerhetskrokar för att rymma din stång, så att du undviker risken för olyckor under dina pass.

För- och nackdelar som beskrivs i kundrecensioner.

Vid denna jämförelse har vissa fördelar och nackdelar identifierats för varje viktbänk som ingår i vårt urval. Även om användarnas åsikter om dess prestanda var ganska enhälliga, kunde vi identifiera några brister med denna typ av enhet. Därför måste dessa faktorer beaktas innan du köper den bästa träningsbänken enligt dig.

Fördel:

 • Ramstyrka.
 • Krokar och/eller justerbar sits.
 • Anpassningsbar till morfologier.
 • Viktig mottagningsvikt.
 • bekväm sits.
 • Lätt att använda.
 • Bra valuta för pengarna.
 • Detaljerad meddelande.
 • Monteringshastighet.
 • Tillbehör som erbjuds (träningsprogram, vikter etc.).

Nackdelar:

 • Trånghet på vissa platser.
 • Materialens bräcklighet.
 • Avsaknad av säkerhetskrokar.
 • Begränsad mottagningsvikt.
 • Sittlängden är för kort.
 • Brist på tillbehör.
 • Beläggning av dålig kvalitet.
 • Brist på stabilitet hos banken.
 • Svårigheter vid montering av komplexa bänkar.
 • defekta delar.

Så här testas träningsbänken

Varje träningsbänkstest reduceras till att verifiera kriterierna som anges i dess beskrivning, för att validera eller inte validera dess fördelar. För att göra vår jämförelse har vi därför baserat oss på åsikter från användare efter att ha testat deras enhet.

Materialens styrka.

Styrketester är av största vikt när du testar en träningsbänk. För att säkerställa att den inte sviker dig efter några veckors användning, se till att ramen på din träningsbänk är gjord av kraftigt stål eller metall. Om tillverkaren inte tillhandahåller denna information, konsultera användarnas åsikter på denna punkt.

Observation:

Detta kriterium tycktes oss vara det viktigaste för att göra vår jämförelse och välja dess vinnare.

Stabilitet vid användning

Att din träningsbänk är motståndskraftig är en sak, att den förblir stabil och inte rör sig under ansträngningen är en annan.

För att göra detta, se den detaljerade beskrivningen av banken för att ta reda på dess mottagande vikt. Ju högre den är, desto bättre stabilitet under användning.

Detta kriterium har därför varit föremål för all vår uppmärksamhet för att genomföra vår jämförelse av den bästa styrketräningsbänken.

Priset

Onödigt att säga att en jämförelse måste inkludera priskriteriet, vilket är kriteriet för viktbänksmodellerna i allmänhet mellan Kr1500 och mer än Kr15000. Det finns dock ingen anledning att bryta banken, särskilt om du har begränsad ekonomi, om du är en nybörjare.

Den avancerade och multifunktionella träningsbänken kommer att vara reserverad för användare med en professionell sportnivå. För vår jämförelse har vi valt mellanklassenheter, som enligt vår mening är mer än tillräckligt för att täcka alla nivåer.

Internet eller specialiserad butik: var ska jag köpa min träningsbänk?

Att hitta den bästa träningsbänken behöver inte nödvändigtvis gå till en specialiserad butik. Fördelen med att handla online är att leverans ofta ingår (eller billigare och enklare än att hyra en skåpbil om frakten debiteras).

Även om du kan dra nytta av råd från säljare , är nätverket fullt av åsikter och objektiva tester av konsumenter som redan har använt de flesta enheter som finns tillgängliga på fitnessmarknaden.

I vår jämförelse har vi också huvudsakligen förlitat oss på dessa åsikter och detaljerade beskrivningar för att få en överblick över de olika träningsbänk. Så se till att du är intresserad av de fullständiga testerna och jämförelserna innan du börjar handla din bänk utan att riskera att bli besviken.

Alternativ till träningsbänken

Det finns flera alternativ till träningsbänken. Där finns gymstationen, mer komplett men dyrare.

Dione HG3 – träningsstation – multigym – kraftstation – med 45 kg vikter – utbyggbar till 100 kg – hemmagym

Se Priset

Om du inte har budgeten eller utrymmet tillgängligt för att köpa en träningsbänk från vår jämförelse, oroa dig inte, det finns alternativ att träna hemma.

Du kan därför investera i hantlar eller en skivstång eller benpress, utan att nödvändigtvis ha en bänk: en bekväm sits räcker, även om bänken förblir den bästa utrustningen för att multiplicera övningarna och främja installationen.

En annan cool utrustning: handledsrullen . Den består av en skiva vid basen, med ett gummi fäst i ett handtag, vilket gör att du kan stärka dina biceps och tar liten plats i en garderob när den väl har förvarats.

Du kan köpa en roddmaskin, som är en av de mest populära träningsmaskinerna de senaste åren. Garanterar en kardiovaskulär träning för komplett muskeluppbyggnad i varje pass.

Ett annat alternativ är stretch bodybuilding som låter dig utföra ett komplett träningspass med fokus på musklerna i över- och underkroppen.

Observation:

Slutligen, överväg även Fit ball, idealisk för att sitta bekvämt under dina övningar med hantlar, och som låter dig träna bröst-, mag- och ryggmusklerna och multiplicera övningarna.

Vanliga frågor

Vilken är den bästa träningsbänken?

Det beror på din nivå och din användning. En enkel bänk räcker för nybörjare som bara vill träna biceps och mage. Tvärtom har multifunktionsbänkar fördelen av att kunna arbeta hela kroppen.

Vilket märke av viktbänk att välja?

Om du inte har någon aning om vilket märke du ska välja för din bank, föredrar du märken som är specialiserade på sportutrustning och sportutrustning, särskilt om de är kända. Eftersom det inte är personligt, ta reda på våra jämförelser och användarrecensioner.

Vilka muskler arbetar du med en träningsbänk?

Detta beror på vald bank. Ju mer komplext det är, desto fler områden kan man arbeta med. De flesta låter dig dock multiplicera övningarna och stärker därför biceps, mage, bröst, ryggmuskler eller till och med rumpan.

Tar en träningsbänk mycket plats?

Inte nödvändigtvis. Har du en enkel bänk tar den uppenbarligen mindre plats än en viktstation. De flesta modellerna är dock hopfällbara och kan passa in i trånga utrymmen.

Är träningsbänken dyr?

Priset på en träningsbänk kommer att variera beroende på vilka alternativ den erbjuder. Om du kan köpa en enkel bänk för cirka 1000 Kr kan multifunktionella bänkar nå flera tusen kronor. Men för sportfantasten räcker det med bänkar på nybörjarnivå.

Vad ska jag köpa med min gymbänk?

En enkel gymbänk kommer inte att vara till någon nytta för dig, om du vill arbeta med dina biceps i synnerhet, om du inte köper, parallellt, minst två hantlar eller en skivstång.

Vilken är den bästa bänken för en nybörjare?

Den enkla bänken eller med en fällbar sits kommer att vara perfekt för dig om du är ny på träningen.

Ska jag investera i en träningsbänk om jag är en idrottare på hög nivå?

Det spelar ingen roll om dina muskler redan är välutvecklade, vissa komplexa bänkar är särskilt lämpliga för dig. Med de många alternativen och övningarna de erbjuder, kommer de att tillåta dig att förstärka dina färdigheter och underhålla dig själv genom intensiv träning.

Hur rengör man en viktbänk?

Under dina träningspass kommer du oundvikligen att svettas! Kom ihåg att regelbundet rengöra stängerna och sitsen på din bänk med en trasa. Det bästa alternativet är att lägga en handduk på sätet innan du sätter dig ner.

Måste man vara hantverkare för att bygga en träningsbänk?

Även om komplexa modeller uppenbarligen tar längre tid att montera, kommer de vanligtvis med detaljerade instruktioner som gör monteringen enkel. Om du tvivlar på dina färdigheter som hantverkare, välj en enkel bänk som levereras redan monterad!

De bästa populära träningsbänk