Topp 12 Bästa Elcyklar för Staden (stadscyklarna)

För att bli av med överflödigt fett, för att ha en välskulpterad kropp, eller helt enkelt för att hålla sig frisk eller för att lätt kunna röra sig i staden, tar många till sport med en elcykel. Men väldigt få av dessa användare vet vilken av dessa enheter som är bäst för dem.

För att säkerställa konsumentskyddet genomförs ett flertal tester för att säkerställa kvaliteten på denna sportutrustning. Vill du skaffa en, men vet inte vilken du ska välja bland det fantastiska utbudet på marknaden? Använd vår jämförelse för att hitta det du behöver. Hitta med några få klick vårt utbud av elcyklar och gör ditt val utifrån din användning och dina mål.

De 12 bästa elektriska stadscyklarna

Aktuella bästsäljare:

Vårt fokus

Vi är inte beroende av någon organisation (kommersiell webbplats, tillverkare, tjänsteleverantör, varumärke eller laboratorium). Vi genomför våra jämförande tabeller och tester i samarbete med externa partners. Den regelbundna uppdateringen av produktkatalogen, tillsammans med konkurrenskraftig intelligens, gör att vi kan erbjuda modeller av mycket god kvalitet och till det bästa priset, särskilt tack vare analysen av kundernas åsikter.

Vad är en elcykel?

VIVI vikbar elektrisk cykel, 26 tum elektrisk mountainbike 250 W vuxen med avtagbart batteri 288 Wh, Shimano 21 växlar, komplett fjädring (svart)

Se Priset

Låt dig inte luras, för för att flytta en elcykel måste du trampa. Det är därför vissa tillverkare föredrar termen elcykel.

Det är med andra ord inget som en elektrisk skoter. Den skiljer sig från konventionella cyklar genom att den har en elmotor och batteriet som driver den. Det är det bästa transportmedlet att förflytta sig över medelsträcka, vilket minimerar ansträngningen det ger, många åsikter och tester som utförts av användare bekräftar detta.

Tänk på att de första elcyklarna går tillbaka till 1930-talet, men det tog nästan 70 år att komma ikapp med ryttare. Kineserna är mest benägna att använda dem, på grund av de 430 miljoner elcyklar som finns i omlopp finns 60 miljoner i Kina.

Observation:

En noggrann jämförelse gör att du kan hitta den bästa elcyklar, den med bäst autonomi, den med den vackraste designen eller till och med den lätta modellen du behöver.

Hur fungerar en elcykel?

Som nämnts tidigare i denna jämförelse är elcykeln en cykel som har en elmotor placerad i vevfästet eller i hjulen, så den är bättre än den klassiska cykeln.

Denna motor drivs av ett batteri. Det bör noteras att elcykeln inte fungerar om du inte trampar. Elassistans följer endast med att trampa för att begränsa cyklistens ansträngningar. Denna assistans anpassas efter användarens behov för bättre hantering.

Senare i den här jämförelsen kommer du att upptäcka anledningarna till varför den här enheten är så populär bland användare.

Fördelar och användningsområden

Elcykeln är mycket mer praktisk än den klassiska cykeln såtillvida att den låter dig göra många fler saker i din vardag.

Det sparar inte bara tid utan kräver också mindre ansträngning, särskilt när du måste resa långa sträckor, vilket är bättre för dig. Fördelarna med elcykeln är många och specifika för varje användare.

Genom att utrusta dig själv med en elcykel kommer din livsstil att förändras totalt. Faktum är att den elektriska modellen kommer att kräva mer regelbundet underhåll än den klassiska, såsom bromsar, bakljus etc. Dessutom, genom att inte förorena, kommer denna cykel att ha en positiv inverkan på ditt koldioxidavtryck.

Vilka typer av elcyklar finns det?

Elcykeln ger bättre och verklig komfort till användarna, särskilt de som vill röra sig fritt och på ett ekologiskt sätt.

På marknaden och i denna jämförelse såklart finns det olika kategorier av elcyklar. Faktum är att denna transportanordning är lämplig för alla smaker och användningsområden.

Från elcyklar för touring till racercyklar för fartälskare, det finns verkligen något som uppfyller förväntningarna hos alla användarprofiler. Oavsett vad dina mål är, måste du välja bland de näst bästa modellerna.

Elcykeln för staden

Det kallas också en holländsk cykel eller stationär cykel. Den har fördelen att den erbjuder ett enkelt steg, ett ultrabekvämt säte och höjt styre för en bättre körning. Det är den idealiska elcykeln för att transportera inköp eller en person, men glöm inte att köpa ett lås till din cykel.

Observation:

Enligt vissa åsikter som vi tar med i denna jämförelse är elcykeln praktisk för korta resor (från hemmet till jobbet). Men enligt de utförda testerna är den inte lämplig för långa sträckor eftersom den är mycket tyngre och tröttare att trampa när batteriet är tomt.

Elhybridcykeln

Den är mer mångsidig än holländaren. Tack vare sin ergonomiska sadel och sin sportigare design är den reserverad för fritids- och utomhusutflykter.

Men enligt vissa åsikter, resultatet av omfattande tester, är det också bättre i staden än på ojämna vägar.

Den elektriska mountainbiken

Den elektriska mountainbiken är lämplig för alla terränger. Därför kan den användas var som helst. Det är den bästa av alla motorcyklar i denna jämförelse, speciellt om du är en atlet. Tveka inte att provköra denna cykel om du får chansen .

Den elektriska landsvägscykeln

Observation:

Denna cykel är också för seriösa idrottare som gillar att åka mil. Tack vare motorn blir det lättare för dem att navigera i backar och branta sluttningar. Landsvägscykeln är den modell som passar dig bäst om du är sportig.

Beroende på märke och typ av användning av cyklarna finns det elcyklar med tunna eller mycket breda däck. Om de lättaste väger bara 5 kilo når de tyngsta upp till 30 kilo.

Så här testas elcykeln

Eftersom det är ett innovativt transportmedel kommer det inte att vara lätt att välja den här typen av cykel, särskilt om det är ditt första köp. Tack vare denna jämförelse kommer du att hitta ledtrådar som får dig att fatta det bästa beslutet . Kriterierna att ta hänsyn till innan du köper är följande.

Batteri

Åsikterna är delade om det bästa batteriet, för medan vissa användare säger att det för litiumjonbatteriet är det bästa, föredrar andra NiMH-batteriet.

Dessa två typer av batterier är lika när det gäller kraft, men NiMH-batteriet ställer till allvarliga problem när det gäller återvinning. Om möjligt, be om mer information om batteritestning vid köptillfället .

Du måste välja ditt batteri noggrant, för om du ändrar dig efter några månader kommer det att kosta dig mycket pengar att köpa ett nytt .

Motorn

Elcyklar har en motor med en genomsnittlig effekt på 250 W. Motorns funktion är ganska komplicerad att förstå, men för att hålla saker och ting enkelt är den elektriska assistansen från denna enhet proportionell mot den ansträngning som användaren tillhandahåller.

Observation:

Ju mer du trampar, desto mer hjälp får du. Från de första testerna av motorcykeln kommer du att veta vad dess motor är värd.

stödläge

Du kommer att kunna välja mellan allt-eller-inget-assistans som ger ett stort lyft redan från början, och progressiv assistans som doseras utifrån dina ansträngningar. I yttrandena nämns att medan kvinnor föredrar det första alternativet, skulle män vara mer för det andra.

Vanliga brister och brister: ”Vad ska du titta efter när du köper en elcykel?” »

VIVI Ebike 26 tums elcykel dam, 250 W Pedelec Citybike-med 36 V 8 Ah litiumjonbatteri 7 växlar cykel för vuxna (vit)

Se Priset

Vikt är ett kriterium som bör dubbelkollas vid köp av en elcykel.

Faktum är att en tung modell kan betyda att den är kraftfull och därför inte kommer att kräva mycket ansträngning för att trampa. Men en tung cykel kan också innebära ergonomiska problem som gör den väldigt opraktisk i vardagen.

Enligt tester gjorda av vissa användare, ju lättare en cykel är, desto lättare är den att hantera. Därför sägs det att valet av elcykel beror framför allt på livsstilen.

För- och nackdelar som beskrivs i kundrecensioner.

Fördelarna med elcykeln 

 • Begränsade laddningskostnader : Jämfört med det pris som betalas för bränsle i bilar och skotrar, sänks priset för att ladda en elcykel. Att använda en elcykel hjälper dig att betala din månatliga bränslebudget.
 • Begränsade underhållskostnader – Underhållskostnaden minskar också. Det tar bara Kr100 i månaden att underhålla elcykeln, oavsett modell. Faktum är att den underhålls på samma sätt som en klassisk cykel.
 • En bekväm och högpresterande cykel: Elcykeln låter dig cykla även när det blåser, så du behöver inte mäta vindhastigheten. Det gör det också lättare att förhandla revbenen. Och om du är van att transportera dina barn och dina inköp med dig är elcykeln det bästa ekologiska transportmedlet som står till ditt förfogande. De flesta åsikter som samlas in i konsumentportaler kretsar kring detta grundläggande argument.
 • Ett ekologiskt transportmedel : elcykeln är det mest ekologiska transportmedlet som du kommer att ha möjlighet att använda.
 • Ett tyst transportmedel : även om du hanterar det kommer elcykeln inte att göra något ljud. Den kommer att snurra tyst, precis som vanliga cyklar.
 • Ett transportmedel fritt från administrativa hinder : för att köra en cykel behöver du ingen licens, registrering och mycket mindre teknisk kontroll. Men korrekt underhåll av din cykel är avgörande för din personliga säkerhet. Som med klassiska cyklar, gå ut på cykelbanorna och glöm aldrig din hjälm.
 • Ett utmärkt transportmedel för hälsan : ja, elcykeln låter dig kontrollera dina ansträngningar, men det betyder inte att du inte kommer att tillhandahålla det när du åker på din cykel. Det finns ingen bättre sport än cykling för att öka medellivslängden, det är vi överens om.
 • FÖRLÄNGD CYKLING – Motorn hjälper till att förlänga tiden du spenderar på cykeln.

Nackdelarna med elcykeln

 • Priset : Även om många märken tillverkar elcykeln är priset fortfarande ganska högt. Du kan hitta dem från Kr5000, men de bästa kostar mellan Kr12000 och Kr35000.
 • Ansträngande vikt – Vikten på dessa cyklar är inte försumbar. Faktum är att bara batteriet väger 5 kilo. Utöver ramens vikt kan cykeln väga mellan 10 och 30 kilo. Men på vägen spelar den vikten ingen roll på grund av assisten.
 • Ett oergonomiskt transportmedel : det verkar ganska komplicerat att transportera det när du först måste åka kollektivt. Det är därför användarna använder det så snart de lämnar sina hem.
 • Räckvidd att titta på : om du får slut på batteri på vägen måste du jobba hårt för att få hem din elcykel.
 • Designen : vissa cyklar har en snygg design men är för maskulina och sportiga. Designers måste tillhandahålla exklusiva modeller för kvinnor.
 • Periodiskt underhåll : Det faktum att dessa cyklar är lätta att underhålla fritar dem inte från dagligt eller veckovis underhåll.
 • Batteriladdningstid : För att få tillräcklig självständighet måste batteriet laddas, men det tar minst 10 timmar innan det är helt laddat.
 • Fällbara elcyklar är fortfarande tunga – Även om vissa modeller är hopfällbara är vikten fortfarande betydande.
 • För många modeller på marknaden – Med så många alternativ på marknaden har vissa användare svårt att välja de bästa elcyklarna.
 • Missbruk av elcykel – Vissa användare är besvikna över sina köp eftersom de trodde att de aldrig skulle trampa på sina elcyklar.

Alternativ till elcykeln

Det bästa alternativet till elcykel är en hopfällbar elskoter, som inte bara är miljövänlig utan även prismässigt överkomlig.

Den hopfällbara elscootern, liksom den klassiska cykeln och elcykeln, tar liten plats i ditt hem och kräver väldigt lite underhåll.

Om du är intresserad av den elektriska skotern, tveka inte att göra en jämförelse mellan de befintliga modellerna.

Internet eller fackhandel: var ska jag köpa min elcykel istället?

Internet är en guldgruva för fritids- och transportutrustning som elcyklar.

På specialiserade och allmänna sajter hittar du de olika kategorierna av elcyklar som är mest populära för tillfället.

Om du har några tvivel om kvaliteten på de produkter som erbjuds dig, kom ihåg att de varor du köper på Internet drar nytta av samma garantier som de du köper i en specialiserad butik.

Observation:

En elcykel är dyr, många gånger blir det billigare att jämföra priser online och hitta de mest intressanta kampanjerna.

Vanliga frågor

Vad är elcykeln till för?

Det är ett innovativt transportmedel tack vare vilket du kan resa kilometer utan att anstränga dig för mycket.

Åker du elcykel?

Ja, det är först och främst en cykel med pedaler. För vissa modeller startar powerassisten först när du vrider på pedalen.

Vad är priset på en elcykel?

Priset på en elcykel varierar beroende på märke och kvaliteten på dess komponenter. Om ingångsmodellerna erbjuds för 5000 Kr, är de avancerade modellerna tillgängliga från 10000 Kr till 300000Kr. För att hitta den modell som passar din budget krävs en jämförelse.

Hur snabbt kan du cykla på en elcykel?

Du kan gå hur fort du vill, men supporten går i vila med 25k/h.

Kan elcykeln användas utan motor?

Ja, det är mycket möjligt att använda elcykeln utan motor och även i väldigt tunga modeller.

Är det möjligt att göra en cykelbana med en elcykel?

Ur regleringssynpunkt är elcykeln fortfarande en cykel. Därför kan du ta en cykelväg.

Ska jag ha hjälm på en elcykel?

Eftersom du inte är en skoter krävs det inte att bära hjälm på en elcykel, men det rekommenderas starkt för din säkerhet.

Hur laddar man om batteriet?

Batteriet kan laddas direkt på cykeln eller kan tas ur och kopplas in i elnätet.

Vilka är fördelarna med elcykeln?

Att använda elcykeln är bra för hälsan och för miljön.

Hur långt kan man gå på en elcykel?

Distansen beror på elcykeln, men i princip ska detta transportmedel tillåta dig att klara en genomsnittlig sträcka på 80 km i elläge. Det är upp till dig att välja cykeln efter den användning du vill ge den, men i alla fall bör du göra en jämförelse för att göra det bästa köpet.

De bästa populära Elcyklar för Staden