Topp 12 Bästa Studsmattor för Trädgården

Det är ingen slump att studsmattan finns i alla barns lekrum, de älskar den!

En studsmatta är kul och du räknar inte timmarna du spenderar på att studsa på den. Det livar upp en födelsedagsfest perfekt och erbjuder en fantastisk möjlighet att hålla sig aktiv. Men en studsmatta är också en bra allierad för idrottare. Vi analyserade frågan om att välja en studsmatta. Vi har gått igenom de mest relevanta testerna och analyserna på de olika befintliga modellerna och vår jämförelseguide återkommer här med användbara rekommendationer som hjälper dig att välja den bästa modellen.

De 12 Bästa Studsmattor för Trädgården

Aktuella bästsäljare:

Vårt fokus

Vi är inte beroende av någon organisation (kommersiell webbplats, tillverkare, tjänsteleverantör, varumärke eller laboratorium). Vi genomför våra jämförande tabeller och tester i samarbete med externa partners. Den regelbundna uppdateringen av produktkatalogen, tillsammans med konkurrenskraftig intelligens, gör att vi kan erbjuda modeller av mycket god kvalitet och till det bästa priset, särskilt tack vare analysen av kundernas åsikter.

Vad är en studsmatta?

TecTake Utomhus trädgårdsstudsmatta säkerhetsnät set barn vuxna TÜV Rheinland GS certifiering - olika storlekar (Ø 366 cm)

Se Priset

Väl känd för idrottare är studsmattan en apparat som har blivit mer populär. Nu har den invaderat många trädgårdar, där barn njuter av att kunna träna medan de skrattar. En studsmatta består mycket enkelt av en duk som sträcks horisontellt på ett stadigt och stabilt stöd , och är idealisk för träning utan att slita ut lederna.

Med hjälp av principen om tygets elasticitet kan idrottaren eller barnet hoppa och utföra några akrobatiska figurer. Den kan hittas både i ett gym och i ett lekrum för barn där den sitter stolt mellan två uppblåsbara strukturer, eller till och med i trädgårdar där den gläder barn dag efter dag.

Observation:

Una comparación minuciosa te permitirá encontrar el mejor modelo, el que será más estable En noggrann jämförelse gör att du kan hitta den bästa modellen, den som kommer att vara mer stabil för träning, den som kommer att ha den vackraste designen för att passa i din trädgård, eller till och med den säkra modellen som du behöver för att underhålla ditt barn…

Hur fungerar en studsmatta?

Den bästa modellen, oavsett om den är för sport eller nöje, brukar alltid presentera sig på samma sätt. Först och främst säkerställer metallbasen strukturens stabilitet. Sedan kommer duken , ibland förstärkt med en sammansättning av rep för att stödja föreställningar om elasticitet. Slutligen dyker det ofta upp ett skyddsnät på modeller avsedda för barn.

Under säkerhetstesterna kontrolleras speciellt motståndet hos nätet och dragkedjorna vid ingången . När den väl har installerats, hoppa bara på mattan och använd den drivkraft den ger för att nå ”toppar” och utföra några stunts.

Fördelar och användningsområden

Att skaffa den bästa modellen på marknaden gör att små barn kan spendera sin energi, under överinseende av sina föräldrar och under skydd av ett nät som hindrar dem från att falla. Fysisk aktivitet är mycket viktigt för små barn för att säkerställa deras korrekta utveckling . Studsmattan, den som fått bäst resultat i testerna, är en bra lösning, både inomhus och i trädgården.

Observation:

Denna sportenhet kan också användas för att liva upp en födelsedagsfest eller för att sysselsätta barnbarnen under deras semester. Slutligen använder idrottare ofta större, kraftfullare och stabilare modeller utöver sin träning.

Vilka typer av studsmattor finns det?

För att välja den bästa studsmattan räcker det inte att känna till de olika testerna och jämförelserna på Internet, det är också nödvändigt att förstå skillnaden mellan de produkter som för närvarande erbjuds på marknaden.

trädgårdsmodell på fötter

Bästa Studsmattor för Trädgården är den rekommenderade modellen för privatpersoner. Som namnet antyder kan den installeras i grönområden, men beroende på höjden kan den även hitta sin plats inomhus, till exempel i ett garage.

Observation:

Det finns modeller för små barn och andra äldre som är mer riktade till ungdomar och vuxna, för ren underhållning.

trumma studsmatta

En batteridriven studsmatta i jämförelsetestvinnare Mycket större och rektangulär till formen, detta är en modell du inte hittar i ett jämförelsetest eftersom den vanligtvis används i nöjesparker och andra nöjesparker.

miniversion

Den här är känd för alla. I idrottsklassen står han ofta framför en annan apparat för att ge gymnasten ett lyft. Det har också sin plats i grundskolor, i motorikrum.

tävlingsstudsmatta

Tävlingsstudsmattan i en vinnande jämförelse. Här är en annan modell som inte kommer att visas i de många jämförande onlinetesterna heller eftersom den är avsedd för intensiv användning. De bästa idrottarna använder det. Mycket lång och på marknivå gör det att idrottare kan utföra komplexa akrobatiska sekvenser.

nedgrävd trädgårdsmodell

Denna modell är förmodligen den mest ovanliga men också den som verkar mest betryggande. Mattan är på marknivå, precis som inomhusgymnaster. Det är estetiskt, praktiskt och originellt.

Vanliga fel och defekter: vad ska jag titta efter när jag köper en studsmatta?

GREADEN Trampolin TÜV SÜD GS Certifierad, Utomhus Fitness Rund Trädgård Trampolin Ø 250/305 / 360 / 430cm, Kids Trampoline Helt set med Fjädermatta + Skyddsnät + Stege (Orange, Ø 430cm)

Se Priset

De bästa jämförelserna kan vägleda dig mycket exakt mot de mest pålitliga modellerna, men det är upp till dig att förfina ditt val. Om studsmattan är avsedd för ett barn mellan 3 och 6 år, se till att välja en modell med inbyggt skyddsnät .

Studsmattan får inte vara för hög och framför allt ska den vara väldigt stabil. Om du letar efter en studsmatta för tung användning, vänd dig till en produkt avsedd för idrottare. De är vanligtvis mycket mer hållbara eftersom de måste tåla mycket frekvent användning.

Finishen är också viktig, eftersom köpet av en studsmatta representerar en viss investering, så ingen vill se produkten försämras från de första månaderna av användning.

För- och nackdelar som beskrivs i konsumentrecensioner.

Fördelarna med en trädgårdstrampolin:

 • Valet av storlek : Faktum är att om du väljer en trädgårdsmodell uppstår inte frågan riktigt, men inomhus blir det avgörande. Därför understryker kundrecensioner denna mycket positiva punkt . Varumärken erbjuder i allmänhet olika format för att anpassa sina studsmattor till människors olika förväntningar.
 • Installationshastighet : Det är allt! Han kom ! Nu måste du beväpna dig, och med barnen som är sugna på att prova det ASAP, bör du gå med snabbt. Lyckligtvis är kundrecensioner och bästa jämförelser bra källor till stöd för att hitta de enklaste modellerna att bygga .
 • Säkerhetsnätet – När du köper en studsmatta för barn är säkerheten nyckeln . När vi bläddrar igenom de olika kundrecensioner som publicerats online, inser vi snabbt vikten av detta nätverk . Barnet kan utvecklas som det vill på duken medan hans förälder, inte långt därifrån, kan ta hand om andra sysselsättningar utan att fastna bredvid enheten.
 • Stabilitet – När vi tittar på de bästa jämförelserna hittar vi ofta stabilitetsproblem i resultaten, och av goda skäl kommer en studsmatta att vara föremål för många begränsningar under användning , så den måste hålla sig på plats väl. Kundernas åsikter på denna punkt går ofta samman. När en bra studsmatta väl har satts upp rör sig inte .
 • Priset : det är sant att det ofta är ett fritidsköp för barn, så budgeten är vanligtvis begränsad. Priserna som erbjuds av tillverkarna är attraktiva och gör att föräldrar kan erbjuda en rolig aktivitet till barn till en lägre kostnad . Idrottare, å andra sidan, måste planera för en större budget.
 • Designen : Även om det är en produkt avsedd för fritid och sport, förväntar sig köpare ett roligt och modernt utseende . Användarrecensioner finns i överflöd i detta avseende. Klassisk eller färgstark, en studsmatta är generellt utformad för att tilltala en ung, samtida publik. Vanligtvis erbjuds flera mönster.
 • Kvaliteten på studsningen : Vi tänker mindre på det när vi köper en studsmatta, men en bra duk och en exakt montering gör att vi kan uppnå bättre figurer. Mindre citerat i jämförelse är detta kriterium fortfarande viktigt .
 • Elastiska fjädrar : Eftersom deras produkter främst är avsedda för barn, har tillverkarna, av säkerhetsskäl, bestämt sig för att välja ett elastiskt material i fjädrarnas nivå istället för den traditionella metallen. Denna fördel visas ofta i kundrecensioner.
 • Produktens livslängd : Genom att följa råden från de bästa jämförelserna är det lätt att hitta en kvalitetsstudsmatta. Denna kvalitet beror på studsmattans livslängd. Generellt sett är feedback från användare betryggande på denna punkt.
 • Dörrdragkedjan : Vad skulle vara säkerheten om studsmattan erbjöd ett stort hål genom vilket barnet kunde falla? Det är därför alla konsumenter pekar på fördelarna med denna typ av blixtlåsöppning.
 • Möjligheten att använda inomhus och utomhus : Detta är kanske den mest uppskattade och citerade fördelen i användarkommentarer. På grund av deras enkla installation kan de senaste studsmattorna installeras både inomhus och i trädgården.

Nackdelarna med en studsmattor för trädgården:

 • Att sätta gummibanden på plats : Monteringen av den grundläggande strukturen är ganska enkel och snabb, men att placera gummibanden för att hålla duken kan vara lite mer riskabelt.
 • En i taget! : Bland besvikelserna dyker den här upp regelbundet. I modeller avsedda för små barn är det faktiskt omöjligt att studsa flera personer samtidigt .
 • Skruvarnas styrka : Skruvarna som medföljer studsmattan är inte alltid av bästa kvalitet . Således kommer vissa att gå sönder eller helt enkelt gå sönder, vilket tvingar konsumenten att köpa nya element för att komplettera eller säkra monteringen av studsmattan. Tyvärr är detta en detalj som ofta förbises i jämförelse, så det är bäst att planera i förväg och hålla skruvarna i reserv.
 • Symmetri vid montering av studsmattan : Detta fel finns framför allt i de billiga modellerna , de som aldrig leder i jämförelserna. Dessa masstillverkade studsmattor har ibland asymmetrier som kräver lite kraft på systemet för att skruva ihop allt .
 • Sömmarnas soliditet : denna observation uppstår regelbundet i nivå med dragkedjan som avgränsar ingångs- och utgångsområdet. Om den hanteras regelbundet kan den senare ha en tendens att falla isär .
 • Textilernas kvalitet : Av samma skäl som tidigare händer det att textildelarna inte tål användning tillräckligt . Särskilt tårar uppstår.
 • Omöjlig installation inomhus : Ibland annonserar tillverkare för en mångsidig produkt, men i praktiken är det inte alltid så. Vissa studsmattor, som är för lätta, tål inte härjningarna av utomhusvinden, så du måste kontrollera vindhastigheten med en vindmätare innan du installerar den. Andra är tvärtom för skrymmande för att placeras i ett rum.
 • Inga extra skruvar – Inför skruvar som ibland misslyckas klagar konsumenter över att de inte har extra delar när de behöver dem , vilket ofta händer med nya möbler till exempel.
 • Inga verktyg – En monteringsnyckel medföljer vanligtvis studsmattan, men det räcker sällan för att säkerställa en stabil installation. Det är tillrådligt att tillhandahålla några grundläggande verktyg för att stabilisera strukturen, särskilt en skruvmejsel.
 • Omöjligt att använda på sluttande mark – Detta nämns inte nödvändigtvis i jämförelse- eller produktpresentationstexterna, men platt mark är absolut nödvändigt för att kunna använda studsmatta.

Hur man väljer studsmatta testas.

Stabilitet

Studsmattan måste klara timmars lek utan att röra sig . Barn fyllda av energi, det är ofattbart att se strukturen flytta till rytmen av vilda hopp.

Det skyddande nätverkets motstånd.

Den sistnämnda är utformad för att förhindra fall och måste i denna mening klara många slag och vridningar under användarnas tyngd, utan att visa den minsta svaghet.

Kvaliteten på tyget

Det är hon som kommer att säkerställa returen, på grund av sin elasticitet . Denna specificitet sätts på prov under officiella tester.

Internet eller fackhandel, var ska jag köpa min studsmatta?

Onlinebutiker erbjuder nu de bästa produkterna från de största varumärkena . Därför blir det mindre relevant att gå till butiken. På Internet har du många informationskällor, ibland mer kompletta än råd från en säljare i en butik.

Observation:

Slutligen, genom att ta dig tid att undersöka Internet, blir det lättare för dig att jämföra priser och hitta de mest intressanta kampanjerna .

Alternativ till trädgårdstrampolinen

Om dina barn verkligen vill utöva denna aktivitet, kommer du att ha få alternativ, eftersom det är omöjligt att improvisera en studsmatta själv. Den senare skulle inte uppfylla säkerhetskraven. Det finns fortfarande möjlighet att gå till en nöjespark utrustad med den här typen av enhet, eller välja spel som ligger nära den, så att du kan studsa på en plan yta.

vanliga frågor

Har en studsmatta en viktgräns?

Ja, denna vikt anges alltid. Barnmodellerna tål upp till 50 kg och vuxenmodellerna tål en maxlast på 100 kg i allmänhet.

Kommer duken att klara yttre begränsningar?

I absoluta termer, ja, den är designad för det. Men stark exponering för UV-strålar kan orsaka partiell missfärgning av duken. Detta är inte allvarligt, men det kan vara fult.

Kan flera personer hoppa på en trädgårdsstudsmatta?

Allt beror på dess totala storlek och den maximala belastningen som stöds. Det varierar mycket från en modell till en annan.

Är det möjligt att gräva ner en studsmatta?

Det är fullt möjligt, men för att göra det måste du köpa en specifik studsmatta.

Hur skyddar jag min studsmatta?

Din studsmatta är designad för att tåla dåligt väder, men vissa modeller har fortfarande adekvata skyddsöverdrag.

Från vilken ålder kan man använda studsmatta?

Vissa studsmattor är speciellt utformade för små barn från tre år och uppåt.

Är studsmattan lika med ett träningspass?

Många studier har gjorts i denna riktning, och svaret är ja! Ett studsmattapass är lika effektivt som alla andra sporter. Det kan hjälpa till med viktminskning, kardiovaskulärt arbete och muskeluppbyggnad.

Behöver du underhålla en studsmatta?

Som med alla andra installationer i din trädgård måste du se till att din studsmatta är frisk. Det är lämpligt att regelbundet kontrollera tillståndet på duken, resåren och naturligtvis skruvarna.

Kan en vuxen använda en barnmodell?

Nej, om du inte väger mindre än 50 kg. Detta är vanligtvis den maximala belastningen studsmattan kan bära.

Kan jag använda min studsmatta inomhus?

Om storleken tillåter det kan du använda din studsmatta inomhus.

Bästa populära Trampolines för bakgård