Topp 5 Bästa Träningsbollar (Pilatesboll)

Pilatesbollar, gymboll, Swissboll, pilatesboll storlek, träningsboll eller fitnessboll eller Swiss Ball, oavsett benämning, används under rehabiliteringsövningar, sjukgymnastikpass, förlossning eller för att göra yoga eller för olika sporter eller kontorsändamål.

Det är därför vi har inventerat denna jämförelse av de bästa schweiziska bollarna. Vårt urval baseras på både oberoende testresultat och kundfeedback. Två neutrala informationskällor som gör att vi kan ge dig en rättvis uppfattning om de bästa träningsbollarna.

Observation:

Även om de oftast används av kvinnor för sport eller medicinska ändamål, används de också ofta av män.

COOLDOT Gym träningsboll yogaboll för vuxna fitness pilates sittande bollstol med skydd och handtag inkluderar träningsboll och pump hemmakontor nu med antibakteriell behandling (D75, Brun)

Topp 5 träningsbollar (Pilatesboll)

Aktuella bästsäljare:

Vad är en träningsboll?

Swiss Ball är känd under olika namn: Pilatesboll eller Ball samt Swiss Ball eller Ball. Den används under rehabiliteringsövningar, fysioterapisessioner, för att göra yoga eller för olika sporter eller medicinska ändamål. Den är gjord av olika material men den är alltid elastisk. Den är mjuk att ta på, hållbar och fylld med luft. Dess diameter varierar i allmänhet mellan 45 och 85 centimeter.

Att stärka mag- och ryggmusklerna är en av styrkorna med den schweiziska bollen. Det kan också hjälpa till att förbättra koordination och balans. Du kan använda den schweiziska bollen genom att vila benen på den medan du ligger på golvet eller genom att trycka ryggen eller magen direkt på den: detta påverkar direkt flexibiliteten i din ryggrad.

Fördelar och användningsområde

En pilatesboll låter dig gå ner i vikt , tona dina muskler, stärka dina kärnmuskler och ytterligare förbättra din balans och flexibilitet. Det spelar ingen roll om du gillar yoga, fysisk rehabilitering eller är en allmän fitnessexpert , Swiss Ball erbjuder övningar som anpassar sig till alla situationer och är ett utmärkt komplement till alla sporter.

Swiss Ball har många applikationer : från medicin till sport, det är din bästa träningsallierade. Om du är nybörjare och aldrig har använt en schweizisk boll tidigare, rekommenderas det att du tar råd från en hälso- och idrottsproffs innan du påbörjar ett nytt träningsprogram eller specifika övningar. .

De 5 bästa träningsbollarna

Swiss Balls har blivit mycket populära de senaste månaderna eftersom de är multifunktionella . Det spelar ingen roll om du använder dem som ett komplement under dina pilatesövningar eller som en kontorsstol: de är ekonomiska, praktiska och hjälper till att stärka musklerna i rygg och ben. Här är vår jämförelse av den bästa schweiziska bollen som finns på den franska marknaden just nu.

1 – Bodymate: träningsbollen som föredras av köpare

BODYMATE Pilatesboll i tjock plast med GRATIS e-bok, inkl. luftpump – Fitness Yoga Core kontorsstol

Se Priset

Först ut i vårt test, denna Swiss Ball från BodyMate är enkel och tillfredsställer alla dina klassiska Swiss Ball-behov. Dessutom är det den bästa klassiska schweiziska bollen vi någonsin har testat och den mest sålda träningsbollen också .

Den finns i flera storlekar: konsultera BodyMate-guiden innan du köper för att välja den storlek som passar din längd bäst. Storleken som anges är för en hårdare boll; därför bör du välja storleken ovan för en mjukare boll. Oavsett om du planerar att använda den för dina Pilates-, yoga- eller crossfitträningar, kommer denna Swiss Ball snabbt att bli ditt nya favoritträningstillbehör.

Tillverkad av hypoallergen PVC , denna pilatesboll är mycket motståndskraftig och halkfri för att hjälpa dig att utföra dina övningar bättre. Dess innovativa anti-explosionssystem låter dig utföra alla dina övningar utan att behöva oroa dig och insistera väl under dina träningspass och övningar. För Swiss Ball-nybörjare kommer den med en bok av sporttränaren Claire Alix Anderson som innehåller över 44 övningar att göra med din Swiss Ball.

vi gillar :

 • Flera färger tillgängliga att välja mellan
 • Olika storlekar att välja mellan
 • pumpen ingår

2 – Babygo: en bra träningsboll för gravida kvinnor

BABYGO Swiss Ball graviditetsboll för gym förlossning gravid dam gymnastik pilates fitness moderskap yoga, 1000 kg anti-explosion med pump, 100 sidor graviditetsbok 65 cm

Se Priset

Swiss Ball är en mycket populär accessoar för gravida kvinnor och unga mammor. Att använda en schweizisk boll under graviditeten kan hjälpa dig att bättre kontrollera din vikt, samt minska muskel- och ryggsmärtor. Många gravida kvinnor och nyblivna mammor hävdar att regelbunden träning med detta lätta och praktiska tillbehör till och med förbättrar kvaliteten på deras sömn.

BABYGO Swiss Ball är designad för alla mammor: oavsett stadiet av din graviditet, stabiliserar den din rygg, hjälper dig att träna bäckenet före och efter förlossningen och, framför allt, hjälper den ditt barn att inta den perfekta fosterställningen.

Det är den bästa schweiziska bollen för gravida kvinnor bland de få kvalitetsmodeller som testats. Denna BABYGO träningsboll är fem gånger starkare än en vanlig träningsboll och kommer med en guide med 30 specifika övningar för varje trimester och varje fas av ditt förlossningsarbete.

Obs: En förlossningsboll är inte begränsad till gravida kvinnor, den kan användas även om du inte är gravid.

vi gillar :

 • Finns i 2 storlekar
 • Anti-burst (töms smidigt i händelse av en punktering)
 • pumpen ingår

3 – Vluv Stov: Den bästa träningsbollen för fitness och kontor

VLUV STOV Sittboll i tyg, ergonomiska sittmöbler för kontor och hem, färg: Petrol (blågrön), Ø 60 cm – 65 cm, högkvalitativt möbelöverdrag, robust och formstabilt, med bärhandtag

Se Priset

Denna kulsits som säljs av VLUV är ett tyskt märke som är på topp just nu. Lämplig för alla kroppstyper upp till en vikt på 120 kg och en höjd på 180 cm, denna nya ” ballongstol ” finns i flera färger. Täckt i ett högkvalitativt klädseltyg för extra komfort, denna ovanliga schweiziska boll har också en ring på basen för stabilisering.

Efter kvalitetstester kom vi fram till att denna Swiss Ball är den bästa kontorsstolen för att stärka dina ryggmuskler och förebygga ryggsmärtor när du arbetar. Tillverkad av punkteringsbeständig, ftalatfri PVC, ovannämnda hylsa tas enkelt bort om du behöver tvätta den . Din nya favoritkontorsstol kommer med allt du behöver för att få den uppblåst och monterad direkt ur lådan.

vi gillar :

 • Finns i 6 färger
 • Dubbel användning: sport- och kontorsstol
 • bärhandtag

4 – Cooldot Klein Yoga: Bästa Swiss Ball-kontorsstol

COOLDOT Gym träningsboll yogaboll för vuxna fitness pilates sittande bollstol med skydd och handtag inkluderar träningsboll och pump hemmakontor nu med antibakteriell behandling (D75, Brun)

Se Priset

Den schweiziska bollen COLDOT. Uppfinn den schweiziska bollen på nytt för att göra den till ett designobjekt som har sin plats i ditt vardagsrum! Lika ergonomisk som en klassisk schweizisk boll, den kommer att följa med dig i alla dina fysiska övningar och kan till och med användas som kontorsstol. Det avtagbara locket kan enkelt tas bort för att lägga det i tvättmaskinen vid behov.

Denna Swiss Ball kommer med alla nödvändiga tillbehör för att blåsa upp den och använda den direkt ur lådan. Anpassad till de allra flesta morfologier, kommer COOLDOT Swiss Ball att lindra din smärta i musklerna i rygg och ben.

vi gillar :

 • Finns i 6 färger
 • Dubbel användning: sport- och kontorsstol
 • bärhandtag

5 – Mantra Sports: den bästa pilatesbollen för fitnesssporter

Den sista produkten som vi utvärderade i vår jämförelse: Mantra Sports Pilates Ball. Förbättrar den traditionella träningsbollen. Ännu mer ergonomisk än en klassisk schweizisk boll, den kommer att följa med dig i alla dina fysiska träningspass och kan även användas som kontorsstol. Avtagbara motståndsband tas enkelt bort.

Denna schweiziska boll finns i 3 färger och 2 storlekar. Anpassad till de allra flesta morfologier låter Swiss Ball dig utföra alla typer av övningar.

vi gillar :

 • Finns i 3 färger
 • Dubbel användning: sport- och kontorsstol
 • ett intressant pris

Typer av träningsboll

De flesta förknippar den schweiziska bollen med en värld av fysisk rehabilitering. De är inte medvetna om att pilatesbollen erbjuder många möjligheter som går långt utöver hälsoproblem. Finns i olika storlekar, det är viktigt att välja den schweiziska boll som passar bäst till de övningar du vill utföra. De olika schweiziska bollarna som finns samt deras huvudsakliga egenskaper beskrivs nedan:

stabilitet boll

Detta är den största tillgängliga storleken. Perfekt för att göra alla typer av enkla övningar. Denna Swiss Ball stärker bukområdet, viktigt för att vara flexibel och utan ryggsmärtor.

medicin boll

Det används för rehabilitering och sjukgymnastik, men också för bodybuilding. De innehåller sand eller andra tunga material för att öka sin vikt.

miniboll

Mini träningsbollar används vanligtvis under armhävningsövningar eller sidböjningsövningar. De hjälper till att balansera musklerna och tona kärnan . De rekommenderas inte för övningar som tränar alla kroppens muskler som vi kunde verifiera under vårt interna test.

Fördelar och nackdelar enligt kundrecensioner.

Utan tvekan är Swiss Balls mycket populära och finns i allt större utsträckning på kontor . Detta beror på de många fördelar de ger vår hälsa. När vi bläddrade i användartester/recensioner av produkterna i den här jämförelsen märkte vi att negativa recensioner är ganska sällsynta och ibland subjektiva. Här är några kundrecensioner som vi kunde samla in:

Fördel:

 • Många alternativ
 • Den kan användas på olika sätt.
 • Solid och av mycket bra kvalitet.
 • Det hjälper till att bära upp graviditeten och underlättar förlossningen.
 • Effektiv för att stärka ryggradens muskler.
 • Lindrar smärta i muskler, ländrygg och rygg.

Nackdelar:

 • Pumpen är vanligtvis av lägre kvalitet enligt flera användare som provat den.
 • Vissa ballonger är dyra.

Inköpskriterier för schweiziska bollar

Mirumb Träningsboll, gymboll 55 cm 65 cm 75 cm schweizisk boll med pump anti-bristande pilatesboll yoga för graviditet, kontor, balansstol, fitness

Innan du köper en träningsboll är det viktigt att vara tydlig med vilken användning du ska ge den. Detta kommer direkt att påverka den modell du väljer vid köptillfället. Här är några andra jämförande kriterier att ta hänsyn till när du väljer den schweiziska bollen som kommer att följa dig från och med nu under dina träningspass.

– Använda sig av

Det är först. Vill du använda den för fitness, yoga eller förlossning, eller använda den som en bollstol för att minska ryggsmärtor? Varje ballong svarar på ett specifikt behov.

– Storlek

Vi har redan nämnt det i artikeln: Swiss Balls finns i olika storlekar . Vilken storlek du väljer beror direkt på vilken typ av träning du vill göra och din längd/vikt. Enligt dessa två kriterier måste faktiskt din pilatesboll ha tillräcklig motståndskapacitet. Annars kan den schweiziska bollen explodera och du kan bli skadad.

Standarddiametrarna för Swiss Ball är följande: 35, 45, 55, 65, 75 och 85 centimeter. I allmänhet, om du är mellan 1,55 och 1,65 meter lång, välj en träningsboll som är 45 centimeter. Ta den 65 cm schweiziska bollen om du är upp till 1,85 m lång och 75 cm träningsbollen om du är upp till 2 m lång.

– Vikt

Oavsett din vikt kommer du säkert att hitta en sko som passar dig! Om du väger mindre än 80 kilo kan du välja vilken schweizisk boll som helst: detta är vikten som alla bollar kan bära åtminstone. Om du väger mer, köp en Swiss Ball som tydligt anger att den tål laster på upp till 500 eller till och med 900 kilo.

– Hållbarhet

En träningsboll ska vara stadig och inte explodera under din vikt eller om den rullar på en något vass yta eller föremål. Av denna anledning har vissa schweiziska bollar ett system som hindrar dem från att explodera. Förutom att välja en pilatesboll anpassad efter din vikt, se till att den är flexibel och tillverkad av ett material som garanterar dess hållbarhet.

– Material

Swiss Balls är vanligtvis gjorda av elastomeriska plastmaterial, vilket ger dem en fast och elastisk konsistens på samma gång. Den största skillnaden mellan en pilatesboll av god och dålig kvalitet är kvaliteten på de föreningar som används. Oroa dig dock inte: alla schweiziska bollar i Europa uppfyller vissa säkerhetsstandarder som säger att en punktering på den schweiziska bollen inte kommer att få den att spricka.

– Kvalitet

Ett sätt att kontrollera kvaliteten på den schweiziska bollen du vill köpa är att kolla online konsumentrecensioner och betyg. Genom att känna till deras personliga erfarenhet kan du få en bättre uppfattning om produkten. Om din produkt har tillverkargaranti kan du också vara säker på att produkten kommer att hålla under åtminstone garantiperioden.

Träning

Vi rekommenderar att du rådfrågar din läkare innan du börjar använda din Swiss Ball för fysisk rehabilitering eller andra hälsoproblem. Beroende på råd från din sjukvårdspersonal kan du kanske köpa specifika träningsguider Det finns nu en mängd böcker och DVD-skivor som beskriver alla möjliga och tänkbara övningar med din schweiziska boll. Mycket ofta kommer tillverkaren att leverera din träningsboll med ett litet häfte som beskriver de viktigaste övningarna som är möjliga.

Att stärka mag- och ryggmusklerna är en av styrkorna med den schweiziska bollen. Det kan också hjälpa till att förbättra koordination och balans. Du kan använda den schweiziska bollen genom att vila benen på den medan du ligger på golvet eller genom att trycka ryggen eller magen direkt på den: detta påverkar direkt flexibiliteten i din ryggrad.

Alternativ till en schweizisk boll

Den schweiziska bollen är definitivt en allroundboll. Den kan användas på kontoret och hemma, såväl som på gymmet. Om du letar efter en annan liknande produkt rekommenderar vi att du provar Medicine Ball . Den här är dock mer avsedd för sportträning. Det är den idealiska bollen för bodybuilding. Det är mycket populärt bland professionella idrottare.

vanliga frågor

Hur blåser man upp en träningsboll?

Även om att blåsa upp en träningsboll inte är komplicerat i sig, finns det vissa rekommendationer att följa för att undvika att skada din boll. Träningsbollar levereras vanligtvis med en specifik luftpump och vi rekommenderar att du endast använder denna. Här är de olika stegen att följa för att blåsa upp din Swiss-kula: Ta bort ventilkåpan från Swiss-kulan. Sätt in änden av luftpumpsslangen i eller över ventilen. Tryck på luftpumpen så många gånger som behövs tills Swiss Ball är uppblåst. Var noga med att aldrig blåsa upp ballongen för mycket och använd aldrig en luftkompressor. Ta bort slangen från pumpen och sätt tillbaka ventilkåpan snabbt.

Vem kan använda en schweizisk boll?

Swiss Ball är lämplig för alla åldrar, från barn till äldre. Den enda gyllene regeln som finns är att använda den medvetet för att undvika risk för skador och snabbt se resultatet av dina ansträngningar. Det är därför vi rekommenderar att du alltid rådgör med en sport- och hälsospecialist innan du börjar ett nytt träningspass.

Varför använda en schweizisk boll?

Fördelarna med att använda en schweizisk boll är många, både för din allmänna hälsa och för att stärka specifika muskelgrupper. Vi har nämnt flera fördelar som det ger genom denna jämförelse. Används den på rätt sätt, låter Swiss Ball dig se resultat snabbt. Testa det i bara en vecka så får du se!

De bästa populära pilatesbollarna